repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for 'Tátra – 2005' Category

Tátra

Nov 3rd, 2005 by krisz | Comments Off

A négynapos ünnepet a Tátrában töltöttük. Különleges alkalom volt ez, hiszen Anyukám születésnapja is ekkora esik, és most kerek évfordulóhoz ért. Ennek okán az egész család összejött, kibéreltünk egy kis házikót az Alacsony Tátrában (Lehotában) és innen járogattunk el túrázni.
Az első túrát szombaton tettük. Kapásból egy, szerintem, kemény túrával indítottunk. 6,5 óra volt a teljes túra, és 700 m a szintkülönbség. A Csorba tótól (1346 m) indultunk és Bystre’ Sedlo (2314m) csúcsot szerettünk volna megmászni és a másik oldalán visszajönni a tóhoz. A csúcsra nem értünk fel, mert nem volt már erőnk hozzá, így 2000 méteren visszafordultunk. De jó túra volt, előszőr magas fenyőerdős, majd törpefenyős, végül már csak sziklás. Láttunk szép vízesést és rengeteg kövön másztunk át. Kemény kis út volt, és nagyon sokan voltak. Minden megmászott csúcs után azt hittük, hogy ez már az utolsó, míg végül meg nem láttuk a tényleges utolsót. Viszont jó döntés volt visszafordulni, mert korán sötétedett. Az időjárás kegyes volt hozzánk, végig napsütéses volt az idő, de amikor eltünt a nap igencsak hűvös lett.
Másnap, levezetvén az izomlázunkat, egy rövidebb túrára indultunk. A kiindulási pont ismét a Csorba tó volt és Poprádi tavat (1494m) tűztük ki célul. Ez rövid kis út volt, másfél órás, bár volt benne egy kis kaptató az elején. A tó csodálatos volt, zöldes színben játszott, a szélén pedig egy kis étterem és büfé található és renget fa pad a fáradt vándoroknak. Pihentünk egy órácskát, majd elmentünk megnézni a tó másik oldalán a hegymászók emlékhelyét és utána vissza egy másik útvonalon a Csorba tóhoz.
Összességében nagyon kellemes kis túrák voltak ezek, jól elfáradtunk, de a látvány mindent megért.

Tatra1 Tatra2 Tatra3