repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for 'Grampians – 2008. Márc.' Category

Grampians

Jun 10th, 2008 by teki | Comments Off

Már régóta terveztük meglátogatni a méltán híres hegyeket Melbourne közelében. Kapva kaptunk a húsvéton, szállást befoglaltuk jó előre (ami ilyen felkapott helyek, és hosszú hétvégék esetében, minél hamarabb ajánlott).

4 napos kikapcsolódás lévén nem siettünk le este, hanem reggel vágtunk neki a 280km-es útnak. Mint ezen a térképen is látszik oldalról közelítettük meg a hegyeket, így még nem igazán láttuk mi is vár ránk. Halls Gap-be érve (ami egyben célállomásunk is volt) kiteljesedett előttünk a völgy látványa. A völgyből nézve mindenfelé hegyeket láttunk, és a szállás foglalásunk kivételesen jól sikerült. Az udvar vége nyitott volt teljesen, és egy mocsár terült el mögötte, melyet egy nagy rét követett kengurukkal dekorálva, s végül a hegyek.

Halls Gap egy pici turizmusra specializált városka, nagy részét kempingek és hotelek töltik ki. A hegyekről a képek beszélnek. Rengeteg lehetőség van kirándulni, akadnak rövidebbek, és hosszabbak is. Érdemes előre beszerezni a térképeket, mert helyben ingyenesen csak a népszerűekről adnak ismertetőt, ahol cserében nagy a forgalom (nem volt vészes egyébként a tömeg).

 

 

Szomszédunk a hotelben egy melbourne-i aboriginal művész és fiai voltak, akikről kiderült, hogy az évi Ying Elang ünnepségre jöttek, s nem csak mint vendégek, hanem mint szervezők. Meg is invitáltak minket, mi el is mentünk a Brambuk kulturális központba. A központ érdekes, az ünnepség pedig mókás volt. Sok zene, hátrafelé futó verseny a gyerekeknek (ahol persze mindenki kapott díjat:).

 

Nekünk nagyon megtetszett a hely, a hegyek, az állatok, az biztos, hogy vissza fogunk még ide látogatni.

További képek a kirándulásról.