repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for 'Gold Coast – 2008. Aug.' Category

3 állam 9 óra alatt…

Aug 28th, 2008 by krisz | 1

…avagy a maratoni út Gold Coastra.

Közeledett ismét a házassági évfordulónk, amelyet valahol a városon kívül kívántunk megünnepelni. Ezúttal kicsit messzebbre merészkedtünk, mégpedig a napfényes Queensland államba.

Hajnal fél 5kor léptünk ki a házunk ajtaján, mert el kívántuk érni az első gépet Gold Coastra, hogy nyerjünk még egy teljes napot. Rendben meg is érkeztünk a reptérre, leadtuk a csomagot, és vártunk az indulásra. Pár perc csúszással ugyan, de mindenki szépen fel is szállt a gépre, ami aztán rövidesen neki is állt gyorsítani. Aztán amikor mindenki azt várja már a gépen, hogy a sok gyorsítás után nah most emeli fel a pilóta a gép orrát, akkorát fékeztünk, hogy szinte lefejeltük az előttünk lévő üléssort. A pilóta elnézést kért és elmondta, hogy valami lámpa nem gyulladt ki nála, aminek ki kellett volna, így most visszatérünk a dokkba. A dokkba még ültünk pár percet a gépen, reménykedve, hogy gyors technikai zűrről van szó és hamarosan megyünk is tovább. Sajnos bő félóra után bemondták, hogy ez a gép bizony nem megy most már sehova, szálljunk le, gyűjtsük össze a csomagokat és menjünk a légitársasághoz ahol intéznek nekünk alternatív utat Gold Coastra.

Két alternatív utat ajánlottak fel: vagy a délután 1-kor induló géppel megyünk, vagy elmegyünk fél órán belül Sydneybe, és ott átszállunk a Gold Coastra tartó gépre. Mi inkább az átszállást választottuk, mert az hamarabb érkezett meg a célállomásra és a repülési idő is ugyanannyi, mint követlenül.

A Sydneybe tartó gép azonban jókora csúszással indult útnak, de a sztyuik mindenkit megnyugtattak a gold coast-i csatlakozás be fog minket várni. Jólvan, hátradöltünk, és aludtunk egy gyorsat a szűk egyórás repülés alatt. Aztán persze mint a viccekben, leszállás előtt bemondták a gold coasti gép elment, nem vár meg minket, mert sokat késtünk…

Megint futottunk egy kört a légitársasággal, hogy akkor most mi hogyan, de megnyugtattak, hogy fél óra múlva indul is egy másik gép, amire még van hely.

Így esett meg, hogy délután kettő körül végre leszálltunk a napfényes Gold Coast-on, 9 óra útonlevés után, egy gyors kitérővel Sydney-ben. Szerencsére a nyaralás minden napja kárpótolt minket ezért az kis indulási nehézségért.

Csak egy kis ízelítő: láttunk púposhátú bálnát! :)