repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for 'Inverloch – 2008. Ápr.' Category

Inverloch

May 18th, 2008 by teki | 3

Idősorrendet felrúgva, most kicsit össze-vissza fognak jönni a beszámolók.Igyekszünk minden hosszú hétvégét városon kívül tölteni, mostanra egy már régebben kiszemelt áldozat került sorra, Inverloch. A kiszemelés alatt nem kell hosszú és alapos kutatás eredményére gondolni, valószínű hogy csak szerepelt valamelyik tájékoztatóban a neve, nincs messze tőlünk, szóval ideális jelölt volt. Azt, hogy ott majd mit lehet csinálni, a helyszínen derül ki.Munka után szaladás volt haza (szeretünk a kiszemelt helyen ébredni, valahogy teljesebb a váltás, s ezért már az utolsó munkanap estéjén leutazunk). Gyorsan bepakoltunk, legújabb ketyere beizzít (GPS!), s spuri. Egy pici hiba becsúszott azért. A navigátorunkhoz kapott progi mellett szerettem volna másikat is kipróbálni, így előző este installáltam egyet, beállítottam, s induláskor már csak bekapcs és megy volt. A hiba akkor lett nyílvánvaló, mikor a vaksötétben egyszercsak földútun találtuk magunkat. Vicces volt, mondhatni kalandos, mert bár 80 volt a megengedett sebesség, 20-nál többel szegény Tözst nem mertem gyötörni. A progi még 8kmt szeretett volna megtetetetni az úton, nekünk 1-2 is soknak tűnt, így gyorsan program visszacsere a gyárira, ami szépen ki is vitt a tanyák közül, és minden egyéb izgalom nélkül elvezetett a szállásunkhoz. (Route 66 a nyerő!)

peca

A szállásunk okés volt, kicsit nagyobb mint szokott lenni, s kicsit kevésbé karbantartott, de megfelelt a célnak. A “belváros” 5 percre volt gyalog, szomszédban a tűzoltóság, akik nem igazán zavartak. Egyik vacsoránk után hazafelé menet riasztás tanúi lettünk. Nem is értettük azonnal mibe csöppentünk, egy bácsi a ház előtt vette fel magára a védőruhát, ugyanakkor egy fehér autó állt meg a ház előtt, néni vezette, fiatal srác ugrott ki belőle zokniban, szaladt be az épületbe, kapta ő is fel a ruháját, noh ekkor lett világos, hogy biza ők most menni fognak, és valóban, 1-2 perccel később már szirénáztak is elfelé. A tűzoltóságot természetesen tárva-nyitva hagyták, de ez itt már nem meglepő dolog.Szombaton útra keltünk megnézni a mini Great Ocean Road-ot. A név kicsit fellengzősnek tűnhet talán, de amit láttunk az rácáfolt. Valóban nevezhető mininek, mert nem több száz km hosszú, de a a tengerpartok gyönyörűek. Mivel a hely inkább csak a helyiek által ismert, nincs nagy tömeg, s ezt párosítva a kisebb nagyobb öblökkel, hangulatos tengerparti élményt nyújt. Lenyűgöző, hogy mennyire kevés ember osztozik a szuper beacheken. Aki szereti a sziklákat, annak gazdag élményben lesz része. Formák és színek áradata. Az egyik szakadék mélyén leltünk egy kevésbé természetes képződményt is:

piriszikla

Inverloch népszerű pecás hely, a hűvös idő ellenére néhányan kergették a halakat, s elég sok motorcsónakot is láttunk (nagyrészüket szárazon :). A szél kicsit talán erős volt a kite-ozáshoz, de mindig akadt valaki aki csakazértis. A többiek inkább a partról szemlélődtek. A városkában akad egy kagyló múzeum, lenyűgözően gazdag gyüjtemény, újfent filléres belépőért (upsz, a másik olcsóról még nem írtunk, de eljön annak is az ideje :).

csillag

Ez a plakát a múzeum bejáratánál fogadott, s arra kéri a látogatót, hogyha a felső két lény valamelyikét látjuk a vízben, azt tegyük egy sósvizes zacsiba, s adjuk le a megadott helyen. Ezek a csillagok a helyi vizek csótányai.Nagyjából ennyi is volt, hétfőn már megérkezett a beígért eső, lejárt a szállásfoglalásunk, így indultunk vissza a városba.

További képek a kirándulásról.