repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for 'Vízumra várva' Category

Budapesti nomádok

Jul 24th, 2006 by krisz | 4

Kiürült a lakásunk, egy bútor se maradt benne, ma este már gumimatracon alszunk. Holnap délután indulunk Mosonmagyaróvárra, majd onnan szerda reggel tovább a bécsi reptérre.
Csomagolással is szépen haladunk, vettünk 3 db kb 50x80x30cm bőröndöt, ezeket tömtük meg. Ebbe úgy tűnik belefér minden ruhánk és holmink, amik még itthon vártak ránk. Kb a 80 kiló is meglesz, mivel 20-25 kiló fér egy-egy bőröndbe. :) Ezen kívül már csak kézitáskák lesznek, laptop és fényképelők, meg egy kis hátizsák a legfontosabb dolgokkal és rengeteg olvasnivalóval.
Valószínűleg ez az utolsó postunk Magyarországról, hacsak menet közben valaki meg nem dob wifivel minket.

A nyugalom szigete

Jul 17th, 2006 by krisz | 3

Még szülinapomra kaptam Bátyótól egy ajándékutalványt, ami a Mandala Day Spa-ba szólt. Gondoltuk most itt az ideje kipróbálni ezt a wellness élményt, hiszen eléggé zsúfolt és feszített napokat élünk át. (végre pár óra, mikor a mobilokat is bátran kikapcsoljuk)
Egy páros élményre jelentkeztünk be, ami egy 20 perces aromaolajos, gyertyafényes fürdőzéssel indult, egy pohár bor társaságában, saját, indonéz stílusú szobában. Utána következett egy alapos teljes testmasszázs, amitől aztán végképp ellazultunk. Rég volt már ilyen nyugalomban részünk. Maga a hely is nagyon ízlésesen van kialakítva, abszolút pihenesre rendezték be. Van kis teaház része, fonott bútorokkal és heverőkkel, ahol tovább lehet lazulni. Fantasztikus élmény volt.

Goodbye party

Jul 15th, 2006 by krisz | 3

Egy hónappal ezelőtt elkezdtük már hírdetni a goodbye partynkat, hogy mindenki úgy szervezhesse a nyári programját. Ennek ellenére elég kevesen jeleztek vissza bármit is, és sajnos még kevesebben is jöttek el. Kicsit bánt a dolog, csalódás, de sebaj, akik eljöttek azoknak nagyon örültünk.
Már 3 órakkor kimentünk a Kisceli múzeum melletti rétre, ahol kiépített kövezett szalonnasütők és padok vannak, hogy foglaljuk a helyet és előkészítsük a terepet a partyra. 5-6 óra tájékában neki is kezdtünk a sütögetésnek és egészen 10-ig abba se hagytuk. Sütöttünk mindenfélét, szalonnát, kolbászt, hagymát és a végén a sült paprika és a piritós is terítékre került. Jól éreztük magunkat, és jó volt barátainkkal kicsit együtt lenni. Fura is, mert lesz, akikkel már nem találkozunk most már egy jó ideig.

tuz

(ott)Hontalanul

Jul 13th, 2006 by krisz | 1

Eladtuk a lakást, amiben az elmúlt 4 évben éltünk. Szép új volt, első tulajdonunk volt, és első lakói is voltunk. Hiányozni fog, de így jobb lesz, nem kell aggódni semmilyen albérlő miatt.
Nem volt egyszerű a téma. Észnél kell lenni, mert mindenféle ajánlatok és aztán papírok repkednek. Utálok felnőtt lenni, és okosan viselkedni. (nem is megy mindig..)

Elégedett ügyfél

Jul 11th, 2006 by krisz | Comments Off

Pár hónappal ezelőtt megigényeltük az EU-s TB kártyákat, hogy a nyaralásunk alatt is legyen valami biztosításunk, ha baj adódna. Egészen meglepő módon az igénylés korrekten és gyorsan zajlott. Bementünk a Teve utcai OEP-be, vittük a kért papírokat, és alig 20 perc várakozás után kiadták a kártyákat. Mindez kultúrált környezetben, szépen felújított hivatalban, segítőkész és szorgalmasan dolgozó hivatalnokok segítségével zajlott le. Kellemes csalódás volt.

Aztán Párizsban használni kényszerültünk a kártyát, mert csúnya fülgyuszit kaptam. Ott szépen a kezelések előtt bemutattuk a kártyát, kifizettük a vizitdíjakat, és elhoztuk a számlákat. Itthon pedig felhívtuk az ügyfélszolgálatot, hogy akkor hogyan is működik a dolog. Segítőkészen elmondták, hogy kérvényt kell írni, melyben a személyes adatokon kívül leírjuk az esetet is, és hogy miért volt sürgősségi ellátás, meg hogyan kérjük a költségtérítést, majd a kérvényt és a számlákat leadjuk az OEP-nél. Gondoltuk ez egyszerű, megírtuk a kérvényt és elmentünk a hivatalba vele. Ott ismét a megszokott kellemes és gyors ügyintézés zajlott le. Elvették a papírokat, lemásolták őket, egyeztették a személyes adatokat, majd a kérvényt érkeztető bélyegzővel ellátva visszadták és megmondták hogy kb. 30 nap alatt várható visszatérítés. Teljesen korrekten, mosolyogva zajlott le az ügyintézés. Miért nem működhet minden hivatal így? Esküszöm teljesen jól esett, hogy végre egy hivatal, ahol emberszámba veszik az ügyfelet, és nem csak napi nyűgnek.

Az új dolgozószobánk

Jul 10th, 2006 by teki | Comments Off

nappali

Keresd a képen: egy étkezőasztal 4db székkel, szép üvegablakos TV állvány, a gyönyörű piros kanapénk 2 további része, egy komód, s a dekoráció.

Újra itthon

Jul 7th, 2006 by krisz | Comments Off

Hazatértünk már, fáradtan, elnyűtten, de élményekkel gazdagon. Pár nap kell még a regenerálódásra, a visszazökkenésre, de aztán megint pörgünk, mert nincs megállás. Pörög a számláló is, nézd csak, ott fenn, egyre kevesebbet mutat!

Úton Európában

Jun 25th, 2006 by krisz | 1

Úgy adódott (és úgy is szerveztük), hogy ausztrál áttelepülésünk előtt meglátogatunk pár várost itt az öreg kontinensen, amik eddig kimaradtak a látnivalókból. Szavazást tartottunk, hogy ki hova szeretne eljutni, végül az eredmény: Barcelona, Párizs és London lett. Barcelonán és hozzá tartozó katalán körúton már túlvagyunk. Rengeteg élménnyel tértünk haza, és nem kevés képpel. Ha időnk lesz, akkor majd publikáljuk az utinaplót és egy képtárat is feldobunk róla.
Pár napon belül pedig folytatódik az út! Sose hittük volna, hogy a nyaralás fárasztó is lehet. :) Rengeteg kilómétert megtettek már a cipőink eddig is, de a fele még hátra van! Jupíí!!

Esküvő

Jun 12th, 2006 by krisz | Comments Off

Hétvégén esküvőn jártunk, igazi sátras lagziban. Kedves Bátyóm nősült meg és a nagy esemény Kecskeméttől nem messze volt. Bevallom, régen mulattunk már ekkorát! :)
Már eleve örömmel töltött el minket, hogy tekintettel ránk, az esküvőt úgy szervezték Bátyóék, hogy még részt tudjunk venni rajta. De külön öröm volt, hogy az esküvői előkészületben, konkrétan a sátor díszítésében is segítkezhettünk. A díszítés valahogy hangulatot teremtett az egész hétvégének. Igaz, hajnalig pepecseltünk, de a végeredményért megérte!
A ceremónia csodálatos volt. Több templomos esketésen jártunk már, most ez nem elfogultság, de ez volt a legszebb. A templom szépen, gazdagon, de mégis elegánsan díszített volt, és a Tisztelendő Úr is modern, személyes esketést tartott. Az esketés után persze következett a nagy hejehuja. A 7 tagú zenekar is kitett magért, hogy a 100 fős vendégsereg jól érezze magát. Mi hajnal 5-ig tudtunk talpon maradni, de hallomásból tudjuk, hogy pár stramm legény f7-ig bírta.

csokor.jpg

Liliputi piperék

Jun 8th, 2006 by krisz | Comments Off

Már javában készülünk a katalán körutunkra is, hiszen nemsokára indulunk Barcelonába. Eddig a legtöbb utazásnál gondott okozott, hogy pár kozmetikai holmi, amiket ráadásul nem is használunk minden nap, túl sok helyet foglalnak el az utipoggyászban. Erre a problémára pár nappal ezelőtt megtaláltam a megoldást! Az egyik illatszerforgalmazó áruháznál kaphatóak liliputi piperék. Alig 4-5 centis mini flakonos dolgok ezek, amik ilyen utazás alkalmával pont kapóra jönnek. Megörültem nagyon. Be is vásároltam a szükséges holmikból.
A piperéken kívül vásároltam pár szükséges gyógyszert is, ha valami kellene az utazás alatt. A listát látva a patikus hölgy azonnal rájött, hogy utazáshoz kellenek és megajándékozott minket egy kistáskával, amire szépen rá van írva, hogy úti patika.
Jó nap volt ez, nah. :)