repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for 'Vízum' Category

Last minute

Jul 22nd, 2006 by krisz | 1

Az elmúlt napokban nem jelentkeztünk, pedig sok minden történt azóta is. Ennek oka, hogy lassan egy hete nincs internetünk, mivel a legtöbb közüzemi dolgot megszüntettük már. 
A dolgaink szépen haladnak, a lakás után eladtuk a garázst és az autót is. Bútoraink és berendezési tárgyaink is vevőre vagy gazdára leltek, már alig van valami a kecóban. A próbapakolás elmaradt, most már valószínűleg éles pakolás lesz csak, aztán ha nem férünk be akkor elszaladunk még bőröndöt venni.

A hétvégén a családtól búcsúzkodtunk. Volt nagy eszem-iszom és jó kis beszélgetések. Kaptunk sok szép emléktárgyat, melyekre jó lesz ránézni pár hónap múlva is a messzeségben. Nehéz búcsúzni, de nem örökre megyünk, ezzel vígasztalunk mindenkit, és az internet is már nagy áldás, gyorsabb és sűrűbb a kommunikáció általa.

Festmények kivitele

Jul 10th, 2006 by krisz | Comments Off

Mint korábban írtuk a vámhivatal megvétózta két festményünk kivitelét, mert ahhoz külön engedélyek szükségesek. Időközben kaptunk tippet arra, hogy csak csapjuk a hónunk alá őket és vigyük, a kutyát se fogja érdekelni, de már a folyamatot ekkor elindítottuk a kiviteli kérelmek iránt.
A kiviteli engedélyeket a Kultúrális és Örökségvédelmi Hivatal adja ki. De előbb nekik kell egy szakvélemény a festményről, amit a Szépművészeti Múzeum állít ki. A múzeumban csak keddenként van bírálatra való felvétel, és mellékelni kell képenként 4 fotót is. Aztán egy hét múlva lehet menni a szakvéleményért. (köszi Bubuk!)
Nekünk szerencsénk volt, a festményeket nem tartották engedélyköteleseknek, mert 50 évnél nem régebbi alkotások. Ami azt jelenti, hogy semmilyen papír nem kell a kivitelükhöz. Szóval visszajutottunk az első ponthoz, a hónunk alá csapjuk és visszük.
Mellesleg Alpesi táj címet kaptak a nepáli Mount Everestes képek. :) (ki minek látja, tény, hogy hegyek vannak rajta)

Csomag feladva

Jun 14th, 2006 by teki | Comments Off

Ezen is túl vagyunk immár. Az egész csomag feladás téma ment mint a karikacsapás.

Bubu barátunkkal bepakoltunk mindent 2 autóba, irány a szállítmányozási raktár, papírok lead, kipakol, raklapra összetetriszezik dobozok, fóliáz (no itt kicsi hiba csúszott a gépezetbe, a cégnek kellett volna csinálnia, de a raktáros pasi a kezünkbe nyomta a fóliát, csináljátok!), papír visszakap, kész is!

Irány az Austromar, papír lead, kérdésekre felel (személyes adatok, kinti kontakt, csomag paraméterei), kértem biztosítást is (noh ezt is sikerált kicsit elrontani, nem volt elég forintom, pedig nem túl drága), fizet, kész is! (persze csak majdnem, mert még nincs meg a végleges papírunk a szállításról, az csak akkor lesz meg, ha hajóra kerül, mivel a hajó nevének a papíron szerepelnie illik)

S az anyagiak:

Vámokmányok kitöltése és VPID szám 6000 HUF
Vámszemle kiszállással 4000 HUF
Fuvardíj fóliázással(BUD-MELB) 400 USD
Biztosítás 50 EUR
Műanyag raklap 2100 HUF
Összesen kb 110e HUF

A csomagolás mesterei

Jun 14th, 2006 by krisz | Comments Off

Nemcsak úgy ukmukfuk bedobáltuk a cuccainkat a dobozokba, hanem megadtuk neki a módját! Elhoztunk először is pár kartondobozt, az erősebbik fajtát a szomszédos sz.gépes kereskedésből. Aztán ami törékeny tartalmú  doboz volt, ott kipólyáztuk ruhákkal a kényes helyeket, a többibe csak újsággalacsinokat pakoltunk. Aztán oldalanként 3 csík ragasztás, majd minden élt is leragasztottunk úgy, hogy a sarkokra is ráhajoljon a ragacs. Itt nem álltunk ám meg! Félünk mi a tengeri levegőtől, és attól hogy mire kijut a ~100 kiló könyv addigra megszívják magukat nedvességgel. Ezért csomagolós boltban vettünk egy tekercs sztreccsfóliát (olyan mint a folpack, csak szélesebb és erősebb) és ezzel szépen több rétegben körbetekertünk minden oldalát a dobozoknak. Aztán minden doboz kapott egy helyes kis azonosító cetlit, rajta név és célállomás, no meg dobozszám, hogy kibontás nélkül is tudjuk mi lapul benne.
Ez az egész pakk pedig rá lesz fóliázva a műanyag raklapra és kap még mindkét oldalára egy-egy azonosító cetlit. (de ezt már a szállítmányozó végzi)

Vámoltatás

Jun 13th, 2006 by krisz | 1

Összepakoltunk minden cuccunkat, amit Ausztráliába szeretnénk küldetni. Szépen dobozba rendeztük, majd a dobozokat kisakkoztuk, hogyan férnek el a legjobban/leggazdaságosabban a raklapon. Minden doboz tartalmáról készítettünk egy magyar-angol listát, hozzárendeltük a doboz méretét és súlyát is. Ezzel a listával pedig befáradtunk a Magánforgalmi Fővámhivatalba (Bp. X. ker. Gergely u. 10). Ott a kedves ügyintéző hölgynek leadtuk a papírokat és megkértük, hogy intézze el helyettünk a vámpapírokat. (a hivatal hátsó ablakánál van teljeskörü vámügyintézés: 30/2411-670) A hölgy megkérte a VPID számot és kitöltötte a vámpapírokat. (mindezt 6000 hufért). Majd átsétálunk a másik ablakhoz, ahol vámszemlét kellett kérni. Két módja van, vagy beviszed a pakkot és ott leszemlézik, vagy kérsz helyszíni szemlét (4000 huf a kiszállás díja). Mi helyszínit kértünk, mert a fenének van kedve 160 kiló csomagot kocsiba pakolni és elvinni szemléztetni.
Ma délután pedig kijött a vámos bácsi helyszíni szemlére. Nem tarott sokáig a dolog, átnézte a tárgyak listáját, belekukkantott pár dobozba, majd lezártuk a dobozokat és lepecsételte mindet. Holnap mehetünk is a vámpapírokért.

Nagy szívfájdalmamra a festményeket nem engedte ki a vámos bácsi. Sajnos azokra külön jogszabály van, kiviteli engedélyhez kötik őket. Nem kell Monet képekre gondolni, csak két nepáli olajfestményt szerettünk volna kivinni, ismeretlen szerző(k)től. Ahhoz hogy ezek kijöhessenek, el kell vinni őket a Szépművészeti Múzeumba, ahol szakbírálatot kell kérni róluk. Majd a bírálattal a kezünkben a  Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál kérelmezni kell a kiviteli engedélyt. Annak birtokában már lehet is repülni a képpel. Ezt még meglássuk, hogy végigverjük-e… (ha élő festőről van szó, akkor a festő engedélye is kell a kivitelhez, persze ismeretlen festő esetében ettől eltekintenek)

Csomagküldés saga

May 23rd, 2006 by krisz | 1

Nem egyszerű ez a csomagküldés dolog, de akkor is megbírkózunk vele. ;) Szóval összedobozoltunk nagyjából, kiderült, hogy igencsak sok ahhoz, hogy Postával menjenek. Ezért szállítmányozó viszi (Austromar). Megbeszéltük a dolgokat velük és aztán jöttek az ügyintézési “butaságok”. (érdemes tudni, hogy minimáldíjasok, azaz 1 köbméter alatti árura is 1 köbméter árát kell kifizetni)
Először is erősen javasolt raklapon küldeni az árut, mert Frankfurtban átpakolják és ott biztonságosabb ha raklapon targoncával pakolják. Ezért raklapot kell szerezni. Az ausztrál kormány a fertőzésektől fél a legjobban, és a sima fa raklap nem megfelelő. Gombakezelet és csíramentesített raklap kell, ami nem túl populáris gyártmány, mert nem találtunk. Ekkor jött a mentőöv, hogy a műanyagraklap is jó lehet. Körtelefon, igen, megfelel. Találtunk céget is, elszaladtunk, és megvettük a raklapot, egy egészet. (2100 Ft)

Aztán hogy a csomagot kieengedjék az országból VP ID számot kell kérnünk a vámhivataltól. Körtelefon ismét, persze a vámhivatalt elérni annyira képtelenség, mint bármely más állami szervtől telefonon információt kérni… Sebaj, van ismerős aki jártas vámkezelési dolgokban. Tőle megtudtuk, hogy össze kell állítani a csomagok tartalmáról egy magyar-angol tétellistát (egyik oldal magyar, másikon az angol) és egy becsült árat nekik, aztán a listával és a csomagokkal be kell menni a 10. számú vámhivatalba és ott megnézik a csomagot, majd lepecsételik a listát. Aztán fogni a csomagot, a pecsétes listát lehet menni a szállítmányozóhoz, aki a raklapra rögzíti az árukat és már mehet is az egész pakk.

Reméljük minden így is lesz. :)

Kivándorló szaklap

May 16th, 2006 by krisz | Comments Off

Pár hónapja Teki Bristolban járva akadt rá egy igen jó kis brit kiadványra az Australia & New Zealand-ra. Ez egy kéthavonta megjelenő magazin, amely most éli még csak 4. kiadását. Telefonon meg lehet itthonra is rendelni, igaz, az eredeti £3.75 helyett £4,5-et számolnak fel, a postaköltség miatt.
Nekünk nagyon megteszett ez a magazin, mert tele van jó cikkekel az országról, a kultúráról, a kivándorlás alapvető szabályairól, és buktatóiról, és minden második hónapban egy-két várost alaposan bemutatnak vagy éppen összehasonlítják. Erősen érződik, hogy leginkább a brit kivándorlóknak íródott (hírdetések és az összehasonlítási alapok mindig a britekből indul ki) de a cikkek tartalma miatt megéri, szerintünk.
Az első számban Melbourne és Brisbane, másodikban Sydney és észak Queensland, harmadikban Sydney vs. Perth került bemutatásra.

Dobozolva

May 14th, 2006 by krisz | 3

Összedobozoltunk nagyjából. Számvetés következik: 4 könyves doboz (kb. 80 kiló, pedig csak fele mennyisége az eredeti könyvtárunknak. Mondjuk nem csodálkoztunk, mert egymagában a YannArthus Bertrand fotóalbum 4,5 kiló…) , 1 doboz dvd és cd (kb. 12 kiló, törésgátló pulcsikkal kibélelve), 1 doboz maradék könyvek, hűtőmágnes kollekció és apróságok (kb. 20 kiló lesz), 1 doboz lesz a nepáli szőnyegnek és képeknek (szőnyeg frissen tisztíttatva lesz, a képeket meg kiszedetjük a keretből és tubusban megy), meg a nagy plédünk.
Ennek tudatában a szállíttató cég (Austromar) mellett döntöttünk. Így legalább az apróságokat is kivisszük magunkkal, amik függő kérdés volt eddig, hogy jön vagy marad. A könyves dobozokat már le is zártuk, a többit még nem, hátha pakolunk még valamit bele hirtelen. Június közepén indítjuk útnak, a cég raklapra teszi, összefóliázza és kötözi a pakkot.

Csomagszállítás

May 11th, 2006 by krisz | 6

Megkerestünk két ajánlott szállítmányozó céget, akik szállítanak Ausztráliába is, hogy milyen árakra lehet náluk számítani. Ezt összevetjük a Posta ajánlatával is.
A paraméterek: 1 köbméter, 1 tonna, felületi szállítás, azaz hajó, időben mindegyik nagyjából 6-8 hét. (megjegyzendő, minél nagyobb csomagot küldetünk ki, annál olcsóbb lenne)

Crown: Háztól-házig szállít, a teljes költség nagyjából 800-1000 USD. (szállítás és egyéb ügyintézési díj)
Austromar: Háztól-raktárig szállít, teljes költség nagyjából 115e Ft, és 5-8 napig tárolják ingyen raktáron az árut.
Posta: Hivataltól-házig szállít, 20 kg-onként 24e Ft-ért. A csomag 3 kiterjedésének összege nem lehet nagyobb, mint 2 méter.

Most lemérjük nekünk mennyi csomagunk van nagyjából és kitaláljuk, hogy ennek függvényében melyik éri meg.

Helyfoglalás

May 9th, 2006 by krisz | Comments Off

Körbekérdezősködtünk ismerősök között és a légitársaságnál is, hogy hogyan megy ez a helyfoglalás a repülőre. Végül kiderült, hogy online nem lehet check-in-olni, csak akkor, ha közvetlen tőlük vesszük a jegyet, nem pedig irodán keresztül. De szerencsére ez nem azt jelenti, hogy helyet ne lehetne foglalni. Így felhívtuk reggel a légitársaságot és foglaltattunk helyeket.
Egy Boeing 767-300-assal fogunk menni, aminek az üléskiosztása 2-3-2, így nem volt kérdéses, hogy mi az egyik szélső sort választjuk. Szerettünk volna a szárny elé ülni (a szárnyon van a hajtómű), de sajnos ezek a helyek már mind foglaltak voltak. Így egy jóval hátrébbi, de még nem utolsó sorban lévő székeket foglaltattunk le magunknak. Igazából nem túl nagy gép, így nincs értelme sokat variálni, majd mi cserélgetjük egymás között azt a két helyet.