repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for March, 2001

Utazás haza

Mar 8th, 2001 by krisz | Comments Off

Reggel kimentünk a reptérre, ahol várakoztunk egy kicsit. Aztán cserélgettük a jegyet, hogy egymás mellett ülhessünk végre. Késõbb beszálltunk a gépbe és kiderült, hogy nem egy British gép visz vissza minket, hanem a Quantas egyik gépe. Ezzel csak az volt a baj, hogy közös kivetítõje volt, nem úgy mint ideúton. A szervízmegálló Bangkokban volt, melynek reptere rettentõen zsúfolt, olyan mintha az ember egy szûk utcába kerülne, ahol két oldalt bazárosok vannak, nagy neonreklámokkal.

Sydney, going home

Mar 7th, 2001 by krisz | Comments Off

Arra keltünk, hogy bontják a közeli utca burkolatát. A csapat megint kettévált, és mindenki ment a maga útjára. Apuék felültek az egyik Explorer buszra és körbejárták a várost és környékét.
Mi pedig kimentünk a Darling Harbour-ba, hogy Béla is láthassa nappal, hiszen mikor elõször itt jártunk õnem tudott jönni, mert beteg volt. Megnéztük együtt a Aquariumot, és így másodjára is nagyon jó volt. Vettünk jegyet az Imaxbe, ahol majd a 3D-s T- rexet nézhetjük meg. Utána betértünk egy 4 szintes Dymocks könyvesboltba, ahol jól eltöltöttük az idõt, ugyanis rengeteg jó könyv volt itt és vásároltunk is belõle. Az ebédet a Central Plazaban tudtuk le, ahol szintén az alsó szinten lehet étkezni, és mindenféle nép jellegzetes étkeit meg lehet találni. Utána visszamentünk az Imaxhez, hogy megnézzük a filmet, ami nagyon jó volt. Nem sokan voltunk, így simán sikerült középre ülni. A látvány fantasztikus volt és élethû. Utána volt egy kis szédülés, meg rosszullét a szemüveg és a látvány miatt.
Este együtt elmentünk a német sörözõbe, ahol kiderült, hogy van egy magyar származású pincér is. Aztán összepakoltunk és elbúcsúztunk Ausztráliától.

Sydney

Byron Bay – Sydney

Mar 6th, 2001 by krisz | Comments Off

Kelés után nekivágtunk az útnak Sydney felé az autópályán. Végig hatalmas esõ volt, néha akkora, hogy le kellett húzódni az út szélére, mert nem láttunk semmit. Izgalmas volt.
Beérkeztünk a városba és különös látvány fogadott minket. Úgy tûnt, mintha a Harbour Bridge a város közepére lenne építve csak úgy, mivel a víz nem látszott. Átautóztunk rajta, szép volt a látvány a hídról, bár gyorsan átsuhantunk.
Kimentünk a reptérre leadni a kocsit, aztán vissza a városba egy backpack szállásra. Szép kis koliszerû volt, igaz, amikor odamentünk még csak egy szobát tudtak adni, mert a másik nem volt kitakarítva.
Vacsorára egy közeli étterembe mentünk el, hatalmas giant crab-et enni. Ez olyan kerek rák, ami több kilós is lehet. Az íze finom volt, de izmos dolog feltörni, volt szenvedés vele.
Utána sétáltunk egyet a városban, és a szálláson szobát cseréltünk, mert nem lehetett bezárni az ajtaját belülrõl.

Byron Bay – Water World

Mar 5th, 2001 by krisz | Comments Off

Reggel sajnos rossz volt az idõ, esett meg fújt a szél erõsen. Délben elindultunk a Gold Coast-i Water World-be, ahol volt mindenféle csúszda. Volt ilyen családi 6 személyes csónak, amivel egy nagy csúszdán lehetett lemenni, meg tandemes csúszda is, sötétben és éles kanyarokkal, megtévesztõ világító nyilakkal, hason csúszás szõnyegen, fenéken csúszás mindenféle tempóban, hullámmedence, de az olyan volt, hogy kiborult az ember a gumiból, meg fémpályás vízisikló is.
Este nagy vihar volt.

Byron Bay forever

Mar 4th, 2001 by krisz | Comments Off

A házinénink felhívta figyelmet arra, hogy itt a városban vasárnaponként nagy piac van, amire érdemes kimenni. Megfogadtuk a tanácsát. Parkolót nehezen leltünk, de azért sikerült. A piac egy nagy réten volt, szép standok voltak felhúzva. Volt mindenféle áru. Ruha, gyümölcs, használati tárgy, dísztárgy és egyéb bazár. Voltak zenészek és mutatványosok is. Sõt volt masszírozó sátor is, meg helyben facsart gyümölcslevek, pl cukornádlé, meg minden jó. Nagyon szép volt és igényesen megcsinálva, szép vásári forgatag, meg miden (T25) .

Vásár

A bazározás után ellátogattunk a Fruit Land-be, ahol traktoros vontatóval vittek minket körbe. Sokféle gyümölcsöt termesztenek itt, amit a kijáratnál lévõ árusnál meg is lehet vásárolni. Volt gyümölcsbemutató és kóstoló is. Sok érdekes gyümölcsöt láttunk, volt olyan almaszerûség, aminek sárgadinnye íze van, meg rothadt krumpli kinézetû gyümölcs aminek meg csoki íze van /chocolate fruit/ , meg rágógumi ízû gyümölcs is volt, aminek érdekessége hogy több kilósra is megnõhet. /jack fruit/. Meg volt csónakázás a tóban, kacsa etetés, kisvonatozás a réten, állatsimogatás.
A gyümölcsösnél bevásároltunk, vettünk makadám diót, ami az egyik legkeményebb diófajta, meg chocolate fruitot nyalókának lefagyasztva, meg körte ízû almát. :)
Mikor visszaértünk Byron Bay-re már készülõdött egy kisebb vihar. Hatalmas nagy hullámok voltak, meg szörfösök mindenfelé. Mi leültünk nézni õket, és egyszer csak elmosott minket a víz, mert annyira kicsapott a hullám. :)

Teki comment 25: Nekem tetszett nagyon a piac, régi stílusban ment az egész, viszont tele fiatalokkal.

Byron Bay még mindig

Mar 3rd, 2001 by krisz | Comments Off

Hólyagos arccal és karokkal ébredtem, ami rettentõen rossz látvány és fáj is egy kicsit. Nagyon elszontyolodtam, hiszen ilyet még nem éltem át. Kivertem a hisztit is miatta, bár ezért csak én vagyok a felelõs, hogy leégtem. Tanultam belõle. A hasam is tiszta sebes lett a szörfözéstõl, de ez nem fájt, csak nem volt szép látvány. Egyszóval kellemes volt reggel tükörbe nézni. :)

Gold Coast

Az esõ esett, egész nap, de nem volt hideg, sõt egészen kellemes volt így az idõ. Aludni is lehetett szépen, mert a meleg nem ûzött ki minket a szobából. A csapat kettévált, apuék mentek felfedezni a Gold Coast-ot, a Surfers Paradise-t és a Warner Bros Movie World-öt, mi pedig maradtunk otthon.
Kimostunk, sétáltunk, nézelõdtünk, saliztunk és elvoltunk.
Este “olasz” étterem, de az inkább konzervkaja volt, és pocsék ízû…

Byron Bay

Mar 2nd, 2001 by krisz | Comments Off

Alvás végre addig volt, ameddig bírtuk, igaz apuék szorgosak voltak és elmentek napfelkeltét fényképezni.
Reggeli után beacheltünk egy nagyot, aztán kitaláltuk, hogy itt az ideje megismerkedni a szörffel is. Apuval elindultunk megkeresni a kölcsönzõt és némi kérdezõsködés után meg is leltük a boltot. Oda gyorsan eltrappoltunk, csak úgy byronbay-esen, mezítláb :), ami izgi volt, mert már így reggel is jó meleg volt az aszfalt. Béreltünk gyorsan 3 bodydesket, ami olyan mint a szörfdeszka, csak pehelybõl készül és hasalni kell rajta, nem állni. El is szórakoztunk rajta egy jó kis idõt, élveztük, ahogy sikerült meghasalni a nagy hullámokat és a parta kiszáguldani vele. A hasunk kidörzsölõdött a homoktól és sótól, világossá vált, hogy miért szokás szörfös ruhát hordani. A naptejet is elfelejtettük felkenni, annyira elmerültünk a mókában, így egyenes következmény volt, hogy leégtünk szépen. A deszkákat sajnos vissza kellett vinni egy idõ után, de a beachelés nem maradt abba, hiszen klassz hullámok voltak.
Életemben elõször végre sikerült áfonyát ennem, amire már annyira vágytam. Nagyon fini kis gyümölcs. Este a család fõzött, így megspóroltunk egy éttermet.
Tusolás után derült ki igazán, hogy mennyire égtünk le, hát nagyon. Rettentõen. Vettünk gyorsan pár hûsítõ gélt, mivel nekünk csak fújós égés utáni kenõcsünk volt, az meg nem volt jó arcra.