repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for February, 2005

Elismertetési díj levonása

Feb 25th, 2005 by krisz | 2

A mai napon levonták a szakmaelismertetési procedúra díját a számlánkról. (350 Aud) Idõközben ügyintézõnk is lett Pileny Nata személyében. Üdvözöljük innen a Föld másik oldaláról, és bízunk kedvezõ döntésében! :)

Papírok megérkeztek

Feb 17th, 2005 by krisz | Comments Off

A mai napon azt az örömteli hírt kaptuk Bertók Zolitól, hogy papírjainkat beadta a sydney-i ACS hivatlaba, akik a szakmaelismertetést végzik!

Nem sokkal ezután átküldte a hivatal levelét. Megkapták papírjainkat, üdvözölnek a szakmaelismertetõk táborában és hogy figyelmünkbe ajánlanak egy honlapot, ahol figyelemmel kísérhetjük elismertetésünk állapotát.

Lehet izgulni, hogy elismerik-e Teki szakmai éveit…(megsúgom, ha nem, akkor újra megpróbáljuk nyáron)

Szakmaelismertetés

Feb 14th, 2005 by krisz | Comments Off

Több éve álmodozunk már arról, hogy Ausztráliába még vissza kell jutnunk. Nem másért, minthogy ott alapítsunk családot és ott éljük le hátralévõ jópár évünket. Sokan kérdezik miért pont oda. A válasz nem könnyû, nem is fogok rá válaszolni. :) Ha nem érted, akkor olvasd el még egyszer kérlek az Ausztrál utilapu blogrészt és talán megérted. Ha mégsem, akkor nézegesd a képeket, talán segítenek.

Ahhoz, hogy kijussunk át kell esnünk egy jó hosszú hivatali procedúrán. Erre már 5 éve készülünk, tételesen tudjuk szinte, hogy mi vár ránk. Mégis értek meglepetések. :)

A procedúra egy szakmaelismertetéssel indul. Ehhez be kell nyújtani a diploma papírjait, a lehetõ legtöbb tantárgy tematikáit, és a szakmai múltat igazoló papírokat is. Mi az ACS-hez jutattuk el Bertók Zoltán ügynök segítségével papírjainkat. Ekkor derült arra fény, hogy mégsem tudunk mi sem mindent, de szerencsére Zoli igen! :)

Történt ugyanis, hogy kiderült a szakmai múltat csak a diploma megszerzésétõl számítja a hivatal. Ez nekünk kicsit szomúr hír. Ugyanis Teki elõször megszerzett egy fõiskolai informatikus diplomát, amelynek 4. évében már dolgozott, majd ezután elvégzett egy két éves egyetemi progtervmatot is. Közben folyamatosan dolgozott…Csakhogy a fõiskolai diplomához 6 év munkatapasztalat kell és lehet hogy az utolsó éves hallgatóként eltöltött idõ nem számít annak… (a kevesebb munkaóraszám miatt). Az egyetemi diplomához meg 4 év tapasztalat kell, a diploma megszerzésének idejétõl.

Azért fény derült jó dolgokra is. Mégpedig arra, hogy a polgári szolgálatosként eltöltött idõ is munkaidõnek számít (mivel 40 óra meló volt egy hétre + fizetést is kapott).

Ezek után osztottunk szoroztunk, hogy mennyi munkatapasztalat van meg, és kiderült hogy csak hónapok választanak el minket a megfelelõ évek számától. De nem lennénk örök optimisták (és türelmetlenek :)), ha nem próbálnánk meg már így is a szakmaelismertetést.

Tehát elindult a szekér…. :)