repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for March, 2005

Hiányzó papírok a vízumhoz

Mar 30th, 2005 by krisz | 3

Ma újabb “papír-állományt” tisztáztunk le Bertók Zolival. A szakmelismertetéshez küldött diploma és anyakönyvi kivonat, illetve céges referencialevél nála marad, hiszen ezekre szükség lesz még a vízumnál is. Azonban ezeken kívül vannak még papírok, amikre szüksége van a beadáshoz, most ezeket veszem sorra:
- Nagykövetség által hitelesített útlevélmásolatokra, a mindkettõnktõl, illetve mivel mi jártunk már Aussieban, ezért a 2001-ben megszerzett túristavízumainkról is kell egy másolat. Ennek állítólag örülni fognak kint, mert látják, hogy nem maradtunk kint illegálisan. Pedig nagy volt a kísértés. :)

- Mivel Teki diplomája már kint van, az enyémrõl csak egy szken kell, valami statisztikai célra.

- A honvédség által kiállított leszerelési papírra is szükség van. Úgy tûnik ezzel ismét futni kell egy kört, csak nem szabadulunk egykönnyen ettõl a honvédségi mizériától. Ugyanis mivel Teki polgári szolgálatos volt, ezért neki minden papírja a munkaügyi központban volt/van és ennek okán a leszerelési papírt is tõlük kapta. De ugyebár ez egy ausztrál hivatalnok számára igencsak zavaros lehet, hogy egy leszerelési papírt miért a munkaügy ad ki…

- Céges referencia levél is kellene, ha nem lenne fél évnél fiatalabb dátumú, de nekünk az van kint Zolinál.

- Teki születési anyakönyvije már kint van, már csak az enyémet kell utánaküldeni, illetve a házassági anyakönyvi is kell.

- Kell majd erkölcsi is. A mostani cégem kért ilyet tõlem, folyamatban van, ha nekik nem kell már, akkor elkérem tõlük. Ez egyébként nem egy nagy wasistdas, a postán kell igényelni, ûrlap+csekk, cserébe meg kapsz egy egész sort a Belügytõl, hogy büntetlen elõéletû vagy.

- Nem utolsó sorban pedig, kell majd IELTS nyelvvizsga is. No ez lesz nekünk a következõ próbatétel, kicsit majrézunk, hogy meglesz-e a kellõ pont. De dolgozunk az ügyön, holnap meg is érdeklõdjük, lesz-e mostanság nálunk tanfolyás, mert a június 25-ei vizsgát már kinéztük magunknak, elsõ próba gyanánt. Ilyen vizsga egyébként legfõképpen Tekinek kell, ezért én is neki szurkolok leginkább. :) (ha nekem nem sikerül, akkor sokat fizetünk az ausztrál államnak, hogy megtanítson angolul, de azért gyúrok rá én is inkább, csak jobb úgy kimenni, hogy helyre közel megértetem magam)

Összegezve a papírokat, ez nem egy nagy mennyiség már, szinte csekélység a szakmaelismertetéshez képest. Ha minden jól megy akkor két héten belül küldhetjük a vízumhoz a papírokat. Szerencsére a honvédségi papír nem kell a beadáshoz, mert azon állítólag egy hónapot is ül a helyi hatóság.

Szakma elismertetve

Mar 21st, 2005 by krisz | 3

A mai napon Bertók Zolitól azt az örömteli képet kaptuk, amelyen a szakmát elismerõ “végzés” szerepel! :) Az ACS tehát március 18-ai dátummal elismerte Tekit, mint Applications and Analyst Programmer (2231-17). Innentõl ketyeg az óránk, mert egy évig érvényes ez a papír.
A terv a következõ: rá kell feküdnünk az angol tanulásra, mert nehogy már ilyenen csússzunk el, emellett pedig szorgosan be kell még gyûjtenünk a hiányzó papírokat a vízumhoz.

Változás az ACS-nél

Mar 20th, 2005 by krisz | 3

Ma vettük észre, hogy új bejegyzés került az ACS oldalunkra. A bejegyzés szerint szakértõnél a paksamétánk. Ez vajon jót jelent?!? Olvasgatva mások oldalait, úgy látjuk ez a szokásos ügymenet. Lehet izgulni, mert kb 1 hét és kiderülhet az eredménye a vizsgálatnak…

Austimeline

Mar 4th, 2005 by krisz | 1

Regisztráltunk mi is az Austimeline-on! Ez egy hely, ahol az szakmaelismertetésre és a vízumelbírálásra várók összegyûlnek és beírogatják, hogy mikor kinek mi sikerült. Mi ugyan még csak a szakmánál járunk, de elindítottuk saját oldalunkat rajta.
Emellett minden nap nézzük az ACS lapját, de még semmi. Igaz, még nagyon kevés idõ telt el.