repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for May, 2005

IELTS anyagok felkészüléshez

May 24th, 2005 by teki | Comments Off

Gőzerővel készülünk az IELTS vizsgára. Ma este indul az előkészítő tanfolyam.

Ezzel kapcsolatban szeretnék megosztani egy linket az érintettekkel: http://www.aippg.com/ielts/
A fórumot is nézzétek át!

Díj levonás

May 23rd, 2005 by krisz | Comments Off

Ma reggel levonták a vízum díját (1845 AUD = 280.475 Huf) a számlánkról. Zökkenőmentesen ment, mert mind Hayim, mind pedig Bertók Zoli előre szólt, hogy a banki limitet emeltessük meg, mert általában alacsonyabban van a limit, mint amit le szeretnének vonni róla.

Bélyegek

May 22nd, 2005 by krisz | Comments Off

A héten megkaptuk a posta által Bertók Zolitól a szerződést, amit a vízum miatt kötöttünk. De nem a szerződés a lényeg ám, hanem a bélyeg, amit a borítékra rakott!! :) Nem szándékos bélyegválasztás volt ez a részéről, engem mégis elkápráztatott pár napig a boríték “éke”. Nagyon szép kis bélyegek, ilyenek:

Ausztral belyegek

Aztán egy levélváltás kapcsán javasolt is egy jó kis oldalt, ahol szebbnél szebb bélyegeket lehet megtekinteni. Nem vagyok egy bélyeggyűjtő típus, de ezek mégis nagyon tetszenek.

Papírok megérkeztek a DIMIA-hoz

May 19th, 2005 by krisz | 1

Ma reggel a DIMIA-hoz megérkeztek a papírjaink!! Ez annyit jelent, hogy a vízumunk elbírálása a hivatalnokok kezében van, nekünk már csak a nyelvvizsgák kellenek, meg az egészségügyi vizsgák. Amint ezek is megvannak “malmozhatunk”, hogy megadják-e a vízumot vagy sem. Nézegetve az Austimelinet mostanában 3-4 hónap mire kérik az egészségügyi papírokat. Ha ezt kérik, akkor 80-90%, hogy a vízumot is megadják.
Olyan hihetetlen ez az egész. :) Ennyi idő után végre eljutottunk oda, hogy a papírjaink a hivatlban vannak, és zöld útra várnak. Még mindig nem tudom felfogni, hogy az idén talán vízumunk is lesz, azt meg végképp nem, hogy jövőre talán már dobozolhatunk és utazunk ki!
Ennek örömére mi is regisztráltuk oldalunkat az Austimelinera, ezúttal a vízummal kapcsolatosan.

Postázás

May 6th, 2005 by krisz | 4

A mai napon feladtuk a pakkot Zolinak. Ez már nem volt olyan tetemes papírmennyiség, mint a szakmaelismertetésnél. Mostantól várjuk a híreket a Föld másik feléről, mikor hol tart éppen Zoli az “adatok feldolgozásával” és mikor kerül a Bevándorlási hivatal elé paksamétánk. Izgalmas és kicsit félelmetes is. Jó értelmeben félelmetes. Félelmetes, mert az idén talán már vízumunk is lesz. Még nem tudom elhinni.
Közben pörögnek az események. Angolozgatunk, tanulgatunk, készülgetünk a vizsgára. Még nem túl komolyan, de mindketten érezzük, hogy bele kellene húzni. Csak mindig akad valami fontosabb, tudjátok…