repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for July, 2005

Vezetés vizsga II. felvonás

Jul 15th, 2005 by krisz | 5

Mivel a múltkor megrántottak forgalmi vizsgán, ma újra nekigyűrkőztem. Egész vizsga előtt azon stresszeltem, hogy nehogy ugyanaz a vizsgabiztos jöjjön megint, mert annak csúnya vége lesz, hacsak nem teszek tapaszt a számra. De nem ő jött, egy sokkal kedvesebb úr jött helyette. Nem kötekedett, nem fölényeskedett, mosolygott, megnyugtató volt a fellépése és nem akart mindenáron csőbe húzni hülye helyzetekkel és kérdésekkel. A vizsga csont nélkül meglett, még dícséretet is kaptam, hogy végre egy határozott nőcis vezetés. Persze egy fél minuszt azért kaptam, mert a vizsgabiztos szerint nem elég határozottan közelítem meg a jobbkezes utcák kereszteződését. Igaza van, a legelső utcáról nem tudtam eldönteni, hogy jobbkezes-e, mert a fák közé volt rejte a háromszögtábla. :) No de sebaj, ennyi belefér, és a lényeg, hogy megvan a vizsga!
Most még 2-3 hét mire jogsim is lesz, lassan őrölnek a hivatali malmok. Addig viszont átszokhatok a dízeles Astráról a mi kis benzines Golfunkra.
Nem utolsó sorban pedig köszönet egy fiatalembernek a szürke VW-ből, mert sávváltásnál előzékenyen beengedett, mivel az én sávomban egy kamion “parkolt”.

Austali

Jul 9th, 2005 by krisz | 1

Ma délutánra egy szalonnasütős partyt terveztünk az ausztrál levlista és fórumozók részvételével. Nagyon vártam már a dolgot, mert az ilyen partyk jó alkalmat nyújtanak arra, hogy megismerhessük a kábel másik végén ülő emberkét személyesen is, illetve meghallgassuk egymás történeteit és lehetőségeit az ausztrál kijutásról. Mindig érdekes találkozni valakivel, akit egy jó ideig csak email útján ismersz.

Amennyire vártam a dolgot, ugyanannyira szorongtam is, mert szervezőféleséggé avanzsáltam és mivel maximalista vagyok, ezért a legjobbat akartam hozni a legjobb tudásom szerint. Erre ma reggel hajnali 6-kor arra ébredtem, hogy esik. Erősen álmos szemeim mögül egy ideig kémleltem az eget, hogy ezt most komolyan gondolja-e, de komolyan gondolta. Elszomorított, mert az eső felett nekem sincs hatalmam és amúgy is sajgott a gyomrom a tegnapi szolid alkoholizálástól, amit a vizsgaeredmények örömére csaptunk a Belga sörözőben. A következő ébredésnél azonban már nem esett és ez nagyon megnyugtatott, mert eső nélkül csak jobb kerti-partyt tartani.

A party Győző listagazdi kertjében került megrendezésre és 20-25 lelkes ausztrál fan jött el. Eleinte csak gyűltünk és gyűltünk, mesélte mindenki a maga történetét, majd beindult a tűzrakás és sütögetés. A jó kis ételek elfogyasztása után, ejtőzve az addigra már napos udvaron, előkerültek a fényképek és a hozzájuk kapcsolt történetek. Érdekes volt különböző emberi sorsokat megismerni és látni mindenki szemében az elszántságot, hogy valahogy ki fog jutni az ember lánya/fia Ausztráliába. Egymás megismerésén túl az is különösen jó volt, hogy találkozhattam “régi arcokkal” is, akiket már korábbi találkozókról ismertem és olyanokat is megismerhettem, akikkel már régebb óta tartom a kapcsolatot a kábelen. Mindig kellemes egy ilyen találkozó. Bevallom, mi kidőltünk a vége előtt, a tegnapi bulizás kicsit rányomta bélyegét a mai napra. De így is 3-8-ig jelen voltunk és jól éreztük magunkat. Remélem lesz még ilyen összejövetel máskor is.

IELTS eredmények!

Jul 8th, 2005 by krisz | 12

Tegnap azt mondták, hogy ma reggel érdeklődjünk telefonon az eredmények után. Ma érdeklődtünk, ma azt mondták, csak személyesen mondják meg… Úgyhogy mai első utam a British Councilba vezetett, hogy felmarkoljam az eredményeket.

Idegességemet csak fokozta, hogy a város tele rendőrökkel, a metróban szinte hemzsegnek. A tegnapi londoni robbantássorozatnak köszönhetően most fokozott rendőri jelenlét van. Pesten tegnap 3 bevásárlóközpontot ürítettek ki bombariadó miatt, szerencsére mind kamunak bizonyult. A British Councilban is megerősítették a védelmet, fémdetektoros kapu és még több biztonsági ember.
A vizsgaeredményeket csak személyi ellenében adják ki, ezért elsőre Teki eredményeit nem akarták kiadni nekem. Győzködtem őket, hogy ugyanaz a nevünk, ugyanott lakunk, tudom a születési adatait, sőt ha nagyon kell az igazolványszámát is. Az adu mégis az volt, hogy volt nálam egy fénykép róla, amit összenéztek a vizsgalapon lévő képpel is. :) (na jó, az is adu volt, hogy reggel ő telefonált be és emlékeztek rá)

Szóval az eredmények, nem húzom tovább (9 a max pont):
Teki eredményei:
Listening: 7.5
Reading: 7
Writing: 7
Speaking: 6
Overall: 7

Az enyémek:
Listening: 5.5
Reading: 6
Writing: 6
Speaking: 7
Overall: 6

Szóval ez is megvan, milyen szép lett! :) Mivel Teki nagyon ügyesen teljesítette a vizsgát, ez 20 pontot jelent a bevándorlásnál!