repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for September, 2005

Táska

Sep 22nd, 2005 by krisz | 4

Meguntam, hogy nem kapok kedvemre való táskát, ami kellően egyszerű, mégis nőcis, de nem túl hivatalos, farmerhoz is felkapható. Szóval ilyet nem kaptam, vagyis kaptam volna, de nem túl ‘occsón’. Ezért úgy döntöttem varrok magamnak egyet, ha már úgyis van jó kis gépem hozzá. (csak képesítésem nincs..) Szóval ráakadtam erre a jó kis mustárszinű farmer anyagra, és megcsináltam. Persze a lepkét nem én csináltam, az műhímzés, bár a szineit legalább én határozhattam meg. Szerintem jó lett az eredmény, legalábbis ez már kedvemre való. (mellesleg ez a 2.0-ás változat, az 1.0 a kukában végezte) :)

A táska

Hogy ne csak ilyen nőcis dolgokról írjak, hírt adok a történésekről. Nos a vízumról nem igen tudok hosszan írni. Negyedik hónapja semmi hír, még csak egy füstjel se. Hülyegyerek módjára nézem az Austimelinet, ki hol tart, de elkeserítő, még csak az április közepén beadott pályázatok tartanak az orvosinál. Mi meg ugyebár május közepén adtuk be…Szóval várakozás van, még mindig. Mások is panaszkodnak, hogy lassult a folyamat. :(

A másik történés, hogy holnapra várjuk első couchsurföseinket. Egy ausztrál fiú és japán barátnője látogat el hozzánk. Érdekes lesz, és egyben izgalmas is, de végre gyakoroljuk az angolt is.
Erről jut eszembe, jövőhéttől megint járunk angolra, nem tudunk még elég jól.

Couchsurfing

Sep 6th, 2005 by krisz | Comments Off

Nem is tudom, hogy kezdjek írni erről a dologról. :) Ezt Viri és Dénes mutatta meg nekünk, akik már néhány hónapja tagjai a nagy Couchsurfing társadalomnak. Ez egy olyan weblap, ahol a világ minden tájáról regisztrálják magukat az emberek, olyanok akik egy ággyal vagy akár egy szőnyeggel meg tudják szánni az átutazót, vagy éppen maguk szeretnének valahol megszállni. De a lényeg nem csak ennyi, hogy az utazónak szállást adunk egy rövid időre, hanem az is, hogy a helyi embereket megismerhetjük. Sokkal közelebb kerülhetünk így az adott városhoz, mintha egy hotelban szállnánk meg. A szállásadó pedig új barátokat szerezhet, és más kultúrákkal ismerkedhet meg.
Szóval mi is regisztráltuk magunkat erre az oldalra. Erre kitől jött az első megkeresésünk, hogy szeretnének megszállni nálunk?? Egy ausztrál pártól, akik 20 évesek és éppen Európa körúton vannak. Brisbaneben élnek és Melbourne a kedvenc városuk…Ilyen nincs! :) Izgi lesz megismerkedni velük, de ez még odébb van, majd október közepén jönnek csak.

Ha bevállik a dolog, akkor lehet, hogy mi is szörfölgetünk majd kint Ausztráliában. :) Úgyis szeretnénk megismerni más városokat is.