repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for February, 2006

A vízum

Feb 27th, 2006 by krisz | 3

Ma délelőtt, előzetes telefonos bejelentkezés után, elmentünk a követségre, hogy beragasszák a vízumot. (vagyis annak kivonatát) 10-15 percet vett igénybe a dolog és aztán már kézhez is kaptuk az útleveleinket, benne a matricával.
Hétvégén barátainktól kaptunk egy-egy frankó kis pólót, szerintem király a grafika rajta! :)

mix07.jpg

Tervek

Feb 22nd, 2006 by krisz | 1

Tudjuk, többen is kiváncsiak arra, hogy hova és mikor költözünk. Mi is. :)
A helyzet az, hogy magunk se tudjuk még jelen pillanatban a válaszokat. Annyi biztos, hogy júni 10 és december 1 között indulunk. Ugyanis június 10-én a “család barátja” esküszik, és azon szeretnénk ottlenni, a vízumot pedig december 1-ig kell belépéssel “hitelesíteni”. Mivel Teki a main applicant, ezért neki kell majd először ausztrál földre lépnie, nekem csak utána szabad mennem, ez korlátozásként benne is lesz a vízumban. Persze ettől még egy repcsivel mehetünk, csak útlevélellenőrzésnél számít ez malőrnek.

Hogy miért nem tudjuk a válaszokat? Nos azért, mert Tekinek még vannak munkahelyi kötelezettségei, és azok végét várjuk. Remélhetőleg ez március végére lezárul. Utána jöhet a körbekérdezés, hogy esetleg van-e esély a kinti képviselethez áttelepülni. Ez esetben Sydneybe megyünk és az időpont is nagyban a cégtől függ majd, hogy mikor kell munkábaállni.
Ha ez nem jön össze (inkább erre az esetre készülünk) akkor Brisbanet próbáljuk meg. Lehet, hogy túl meleg város, és nem való nekünk, de ha nem próbáljuk ki, akkor sose tudjuk meg. Időpontilag ez esetben legkésőbb nyár végén megyünk, ugyanis költözés előtt szeretnénk pár európai várost és vidéket meglátogatni, amiket még nem fedeztünk fel. (meg egy kis napot szívni, ha már a télbe repülünk)

Szóval várakozás van ismét. De a zsebünkben a grant letterrel kicsit könnyebben megy. Addig meg lehet selejtezni és listákat gyártani a mi jön-mi nem témában. ;)

Grant Letter

Feb 20th, 2006 by krisz | 9

MEGKAPTUK A VÍZUMOT!
Így, csupa nagy betüvel. :) Valaki nagyon szereti a kerek “évfordulókat”, mert pont 9 hónapra jött meg. Nem mondanám, hogy nehéz szülés volt, inkább csak hosszú vajúdás.
Jöhetnek a tervek, de a mai nap még az örömé!

oromtuz

Újabb ref.csekkolás

Feb 14th, 2006 by krisz | Comments Off

Ma megkeresték Tekit az előző munkahelyéről, hogy náluk is “járt” a bevándorlási hivatal. Faxot kaptak, hogy igazolják vissza, az adott időszakban ott dolgozott-e. Nem tudjuk, hogy “beugratós kérdés” volt-e vagy sem, de az időpontokat elírták a levélben. Az egyetem természetesen a valóságnak megfelelően korrigálta azt, és visszaigazolta a munkaviszonyt.
Ez állítólag bevett szokás még mindig, hogy ellenőrzik a korábbi munkahelyet is. Az egy hónapnyi semmittevést meg állítólag a kinti nyáriszünet igazolja…Mivel vége a nyáriszünetnek, remélem ez kedvezően hat az elbírálás gyorsaságára is.

Már nagyon mehetnékünk van. Egyre jobban várjuk a vízumot, és egyre jobban érezzük, hogy a júniusi-júliusi indulás már nincs is olyan messze, mint ahogy azt tavaly gondoltuk. Hiszen még mindig nincs vízumunk és addig intézni se nagyon érdemes semmit.

A vágyódásból adódóan eldöntöttük, hogy az 5 évvel ezelőtt készült videót, amit Ausztráliában “forgattunk”, megvágjuk. Már annyira várom, hogy a nyers anyagot megnézhessem, kellemes percek lesznek. Fura, de a vágyódás olyan mint a honvágy, vissza, vissza, ezt hallom egyre csak az agyamba zakatolva.

Újabb CS ittalvók

Feb 4th, 2006 by krisz | 4

Tegnap este “beesett” hozzánk egy újab CS-es párocska. Mit ad a vak véletlen, a fiatalember Perthből származott. Csak keveset volt módunk beszélgetni, mert későn érkeztek és reggel koránkelés volt, de egy keveset azért dumáltunk. Mindig érdeklődve hallgatják a vendégeink azt, hogy ki szeretnénk települni, és persze érdekes számukra ez a hosszadalmas vízumprocedúra is. Igaz, mi se sokat tudunk a magyar bevándorlási szabályokról. :)

A vízumunkról még semmi hír. Kicsit idegörlő ez a várakozás, de nem nagyon tehetünk mást.