repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for April, 2006

Repjegyek

Apr 26th, 2006 by krisz | Comments Off

Két hete kértük meg az IOM-től az ajánlatot a repjegyekre, július utolsó és augusztus első hetére. Egy hetet kért az ügyintéző a dologra, de egy hét után se jelentkezett, persze közben Húsvét volt, ez lehetett a csúszás oka. Aztán a hét elején megkeresett, hogy júli végére sajnos nem tud már helyet foglalni, csak várólistára tenni minket. Ezzel a lehetőséggel nem éltünk, mert ez olyan bizonytalan, inkább kibővítettük az utázás lehetőségét júli közepétől – szeptember 1-ig. Egy nap múlva ismét hívott az ügyintéző, hogy akkor júli 26-ára van jegy. :) Ne kérdezzétek, hogy hogyan csinálta ezt, mi se értjük (talán visszalépett valaki), a lényeg hogy van jegyünk!

Az IOM-s repjegyről amit tudni érdemes: Egy útra szól, a mi esetünkben Bécs-Melbourne vonalon, és fejenként 40 kiló csomagot enged meg. (másoknál ez 20 kiló)
Anyagilag mit jelent: az IOM ügyintézési díja fejenként 90 USD (fizethető forintban is), a repjegyek pedig illetékkel fejenként ~170e Ft. (fizethető USD-ban is)

A következő lépés, hogy elmegyünk befizetni az ügyintézési díjat az IOM irodájába, azt követően pedig 7-10 nap múlva fizetjük a repjegyeket és kapjuk meg azokat.

A hatékonyabb ügyintézés érdekében használjunk számokat és mondjuk meg egyenesen ha a legelső lehetőségre kérünk helyet. :) (ne heteket mondjuk, mert az némi félreértése ad okot)

Selejtezés-második kör

Apr 18th, 2006 by krisz | 1

Első körben ugyebár elindítottunk egy online-garage sale-szt nagyjából egy hónappal ezelőtt már. Egész sikeres is, több mint a fele a kirakott tárgyaknak elkelt már és reméljük, hogy kiutazásig a többi is el fog még menni.
Most pedig a ruhákat vettük selejtezés alá. 7 nagy zsákot tömtünk meg olyan ruhákkal, törülközőkkel és cipőkkel, amik mehetnek a Vöröskeresztnek, és csak egy téli kabát maradt meg, amit a szülőknél fogunk “letétbe helyezni”. Így is maradt azért ruhánk, nem kell megijedni, sőt, még kiút előtt lesz még egy kör selejtezés az addig elnyűtt ruhákból is.
Emellett elkezdtük felélni a készleteinket is. Ez csak annyit tesz, pl az én esetemben, hogy volt pár üvegcse parfümöm, amit nagyon szeretek és az alján hagytam egy kicsit, hogy majd a “nagy speciális esetre” jó lesz. Most jött el a nagy speciális eset. :) Ugyanígy jártam el egyéb kence-ficékkel is, de akár említhetném a mélyhűtő tartalmának kievését is, mint készlet felélés.
Szóval már apránként rákészülünk mi erre az elköltözésre, aztán májusban kicsit belehúzunk, akkor már mindketten itthon leszünk egész nap.

Július vége – Melbourne

Apr 7th, 2006 by krisz | 2

Végre kitaláltuk hova menjünk. Gondolom a címből kitűnik, igen Melbourne mellett voksoltunk. (az oldal látogatói is ;)) Sok minden közrejátszott ebben a döntésben, volt benne egy kis meló is, több álláslehetőséget találtunk a szakterületeinken és volt benne más is. Nem részletezzük, mert ezek eléggé szubjektív dolgok. Aztán ha nem jön be a hely, akkor még mindig lehet továbbköltözni.
Az időpontot is kitaláltuk, július vége. Hétfőn megkérjük a repjegyajánlatokat az IOM-től.