repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for December, 2006

Barbi és tengerpart

Dec 30th, 2006 by teki | 2

Mára egy kis barbit szerveztünk, egy utolsót az évre illetve egy elsőt vendégeinknek itt. Már jártunk a helyszínen télen, de nem hittük volna, hogy ennyire népszerű. Nem csak kedvenc papagájaink voltak ott, hanem sok sok ember is. Jó döntés volt 11-re időzíteni a kezdést, így jutott nekünk sütőhely:

barbi

Az eszem iszom jól sikerült, jóllakott mindenki. Beugrottunk még egy kv-ra s egy kis édességért Olindába, s azután a tengerpart felé vettük az irányt. A nap kitett magáért, erősítettük a póló designunkat, s jól átvizsgáltuk a területet állatok után kutatva.

teki kagylók Az elso talalkozas polip

Update: Dénes pajtás kicsit másként élte meg a kis tengerparti sétánkat.

Melbourne

Dec 29th, 2006 by teki | Comments Off

Ma belevetettük magunk a város forgatagába. Igyekeztünk mindenfélét mutogatni, persze túl nagy s sokoldalú a város, hogy komplett legyen ez a kis ízelítő, de reméljük valamit csak elkaptak belőle. A talpunk az megérezte a mókát. Ami nekünk is újdonság volt az a Casino. Hamár arra jártunk csak benéztünk (szép színes csili vili, roppant hangulatos), s ha már ott voltak azok a gépek, hát kipróbáltuk őket. Nem igazán értettük a dolgot, de jó buli volt nyomkodni a gombokat, s nézni merre változik az állás. Pozitív egyenleggel hagytuk ott a helyet, köszönhetően Krisztám (+16$, 2c-es alapon) mágikus ujjainak ;).

Crown City City A város s mi A város s mi

Melbourne Zoo + IMAX

Dec 28th, 2006 by teki | 6
Mivel mára még nem mondtak túl jó időt, így az állatkert felé vettük az irányt. Ott ha elkap az eső bizti van hova bújni. Az állatkert nagyon szimpi hely, kevés kicsinek mondható ketrec volt. Az oroszlánok élettere pl. szép nagyra sikerült. Láttunk néhány etetést is, azokat a közönség szájízének megfelelően, frankón megszervezetten tartották. Tépték szépen az oroszlánok s az afrikai kutyák a húst. Rengeteg gyerek lézengett mindenfelé, ideális nekik a hely. Mondjuk olyan szép nagy, hogy tuti az első pár órában elfáradnak. Sokszor ismétlődött azért a nézdcsak fiam milyen érdekes állat; aha; s a gyerek már szaladt is tovább jelenet. A lepkék, szurikáták s a madaárház voltak az én kedvenceim (nojó, a kis orángután is aranyosan produkálta magát :).
A sok séta utánra ücsörgős bulinak egy 3d-s IMAX filmet néztünk meg. A többeik gyermetegnek tartották
kicsit, nekem naon bejött :). Az egyetlen negatívum az volt, hogy a moziban nem
volt semmilyen nem édesség jellegű étel, s sajna éhesen érkeztünk. De még egy
perec se, sesemmi, csak popcorn, csoki, s cukor.

Viri és Dénes megérkeztek

Dec 28th, 2006 by teki | Comments Off

Az útjukról ők számolnak be, mi tényleg csak annyit tudunk hozzátenni, hogy mikor mi érkeztünk meg pikk-pakk kijöttünk a géptől, 2 órát tuti nem kellett várni. Sebaj, megérte a várakozás, megismerkertük több ázsiai ország roppant csinos légikísérő ruháját, illetve volt pár mókás megérkezés.

Első: Karácsony

Dec 24th, 2006 by krisz | 5

Boldog Karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!

Mi az idén nem állítottunk fenyőfát. Úgy döntöttünk, hogy a lakásban, légkondi híjján, vétek lenne vágott fenyőt hozni, nem bírná csak pár napig. (igaz, most éppen nagy lehülés van kint) Cserepes fenyővel is próbálkoztunk, még otthon persze, hát nem voltak igazán “túlélők” azok sem. No és itt van a sarokban a bukszus bokrunk, gondoltuk pont megfelel az alkalomra. Szerintünk nagyon kis csinos lett. Az ünnepet úgysem a fenyő teszi boldoggá, ahhoz itt vagyunk mi egymásnak.

Brighton Beach

Dec 19th, 2006 by teki | 4

A karácsonyi készülődés közepette (csaptunk egy kis bevásárlást az eseményre, az ilyenkor szokásos dolgokat, hűtőtáskát, árnyékolósátrat, pokrócot, szal mindent ami egy jó karácsonyi bulihoz nélülözhetetlen) szakítottunk egy kis időt a kikapcsolódásra is.

Brighton Beach ezekről a szép színes kis házikókról nevezetes (amellett persze, hogy tetemes mennyiségű homok, és sós víz található a közelben). Tényleg cukik, s színes mivoltukon túl teljesen funkcionálisak. Mint egy “S”-es méretű hétvégiház, megtömve nyugágyakkal, asztalokkal, székekkel.

Mivel a szél lelkesen fújdogált, a vizet s a partot megszállták a Kitesurf-ösök (kerestem magyar nevet istenbiza), sőt még egy ifjú pár is tiszteletét tette. A sátorállítás nem ment természetesen egyszerűen, de sikerült stabilan lecövekelni végül (igaz kiderült, hogy a sátor zsebei nem poénból olyan nagyok, hanem azokat meg kellene tömni homokkal, s akkor mellőzni lehet a puha homokba cölöpölés nyújtotta örömöket, de hol marad akkor az élvezet).

A fürdést elnapoltuk. Bár volt néhány bátor ember aki belemerészkedett a vízbe, s a sirályok is jót hűsöltek benne, de roppant hideg volt.

Karácsonyi készülődés

Dec 18th, 2006 by krisz | Comments Off

A karácsonyi készülődéshez az ajándékok beszerzése mellett hozzátartozik a melbourne-iek életéhez a Myer nevü áruházlánc kirakatának megtekintése. Állítólag világhíres ez a kirakat-sor így Karácsony tájékán, amit illik gyerekekkel (vagy nélkülük is) meglátogatni. Ugyanis az áruház minden évben a kirakataiban egy-egy karácsonyi gyermektörténetet ad elő bábokkal, hangokkal és fényekkel. Az idén a Wombat Divine nevü történetet nézhetik végig az érdeklődők, már ha van kedve az embernek a közel 3/4 órás sort kivárnia. Ugyanis mindenki kiváncsi a kirakatokra. A Myer nevü áruházról egyébként tudni kell, hogy 3 utcán át húzódik 3 emeleten, tehát meglehetősen nagy darab. (a kirakatok a Bourke streeten vannak)

Időjárásjelentés: megnövekedett bozóttüzek

Dec 9th, 2006 by krisz | Comments Off

Ma 37 fok van, kicsit süt a beton is…Nem is ez az érdekes, hanem hogy ilyen képre ébredtünk reggel:

Meg ilyenre:

 

Itt a két ház között a belváros magas tornyait szoktuk látni. A rút igazság az, hogy ez nem köd. Füst! Igen, ez mind füst. Nem fojtogató, de érezni azért hogy valami megváltozott a levegőben. Északon nagy bozóttüzek vannak, a füst idáig is elér, és mivel a levegő meg se moccan meg is telepszik szépen.
Victoria egész területén teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el mára és holnapra.

Következő szemeszter

Dec 8th, 2006 by krisz | 4

Szóval véget ért a nyelvtanfolyamom a közeli egyetemen. Legalábbis úgy tudom, mert nem voltam ott, hogy személyesen is meggyőződjek róla. Igazából inkább “emberileg” volt jó járni erre a tanfolyamra, nem pedig angol szempontból. Nem sok ragadt rám, talán egy kis magabiztosság azért mégis.

Már korábban is gondolkoztunk azon, hogy akkor majd hogyan tovább, mi legyen nálam a következő lépés. Ekkor hallottunk Teki munkatársától arról, hogy vannak speciális angol kurzusok a Moorabbin-i campuson. Körbejártuk a témát, kerestünk infókat róla, de egy telefonálás alkalmával kiderült, hogy én oda nem iratkozhatok be. (mert azt csak külföldi diákoknak hírdették meg) Kicsit el is keseredtem, de aztán túlléptem rajta, majd lesz más alapon. Aztán újabb infó-vadászat közben ráakadtam ugyanennek a kurzusnak egy másik csoportjára és láss csodát, itt az infó-telefonban már azt mondták, hogy beiratkozhatom én is, ha átmegyek a tesztjükön.

A teszt csütörtökön volt. Nem tudtam mire készüljek, mert csak annyit írtak, hogy interjú lesz, amiben felmérik, hogy jogosult vagyok-e a kurzusra. A másik nyelvtanfolyam előtt is írattak velem tesztet, ami annyiból állt, hogy adtak egy B5-s lapot, hogy írjam tele és legyen benne 3 igeidő. Gondoltam viccelnek, de nem, ez volt a “felvételi”.
No ezen a csütörtöki “felvételin” már kicsit komolyabban is teszteltek, mert szinte egy mini IELTS tesztet írattak velünk. (velem és még kb. 40 jelentkezővel) Első az olvasási teszt volt, 5 szöveggel, egyre nehezebbekkel persze. Második az írás volt, egy hosszú esszé és 6 kép leírása. Erre volt két óra összesen, közben meg volt egy kb. 15 perces szóbeli is, amin inkább kötetlen társalgás volt, mint komoly “vizsga”. Igazából nem volt nehéz, bár az olvasás utolsó szövegénél azért csúnyán néztem, mert szép kis komoly szakszöveg volt. Fél szemmel nézegettem a többieket is, hogy ki hogyan halad meg ilyesmi, mert időm az volt, hamar végeztem a feladatokkal. Volt olyan aki már a tesztlapok kiosztása után lelépett és olyan is aki 20 perc alatt két sort írt az esszéjéből, de volt olyan is aki előttem jó 15 perccel már végzett, pedig én se sokat szöszöltem a feladatokkal, még működtek az IELTS tesztre készülés beidegződései. :)

Szóval ennyi volt a teszt, és utána indult a várakozás, mert nem tudták megmondani, mikor lesz eredményt. Annyit tudtam csak, hogy a szóbelim jó lett, mert ott láttam hogy maximális eredményt kaptam.
Szerencsére nem kellett sokáig várni, ma, azaz pénteken már hívtak is, hogy a tesztem nagyon jól sikerült, felvettek, ha még mindig érdeklődöm a kurzus iránt. Jövőhéten beiratkozás és január végén, nyári szünet után indul is a 6 hónap tanulás, nappali tagozaton! Jupí!

Pár szó a tanfolyamról: Angol mérnököknek. Csak azok jelentkezhettek, akik mérnök végzettséggel rendelkeznek és ezt egy helyi szervezet igazolni is tudja. (nálam ez éppen elbírálás alatt van, diploma és index alapján) Fő feladata a szakmai angol oktatás, de emellett lesz egy-két szakmai tárgy is, mint számítógéppel támogatott tervezés. A tanfolyam végén pedig egy 6 hetes szakmai gyakorlat lesz. Ez utóbbi miatt is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az egész, mert nagyon reménykedem benne, hogy jó helyre be tudok kerülni. Ismerősök visszajelzése alapján erre minden esély megvan.

Elton John helyett 3D mozi

Dec 5th, 2006 by krisz | 1

A dolog úgy történt, hogy mi már nagyon szemeztünk korábban is a 3D mozival. Sőt mikor 2001-ben itt jártunk, akkor is sikerült kétszer “eltévedni” az IMAX-be, ahol az egyik műsor 3D-s volt. No ott megtetszett a dolog, és rájöttünk, hogy kár lenne kihagyni ezt a mókát az életünkből. Itt Melbourneben nemcsak IMAX van, hanem a mozikban is vannak 3D-s vetítések, amit az előző képen látható helyes kis szemüvegben kell élvezni.

PopcornSzerencsére tőlünk 2 mozi sincs messze, gyalog, úgyhogy volt miből válogatni. Végül egy Tim Burton animációra neveztünk be, amit már korábban láttunk otthon is. A Nightmare before Christmas-t néztük meg, és bizton állíthatom másodjára is élvezetes volt. Sőt!! Minden Tim Burton animációt így kellene megnézni!