repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for September, 2007

Gréta megérkezett

Sep 25th, 2007 by krisz | 1

Aki azt gondolja, hogy a házvásárlás volt az egyetlen nagy örömünk az elmúlt napokban az nagyot téved. Hétfő reggel egy sokkal nagyobb hírt kaptunk Magyarországról.

Megszületett ugyanis Gréta:

Ezúton is sok boldogságot és jó egészséget kíván Gréta-babának és szüleinek az ausztrál nagynéni és nagybácsi! ;)

Meg-ház-asodtunk! :)

Sep 20th, 2007 by krisz | 21

A teljes történet:

Szombaton jártuk az utunkat, ahogy minden hétvégén, mentünk házról házra. Aztán találtunk is egy tetszetős kis házikót. Ez eddig még semmi különös, ilyen már volt eddig is. Rákérdeztünk a várható árra is (rátettük a várható 15-25% pluszt is), az is rendben volt. Mentünk tovább, de azért csak visszasétáltunk még egy körre, hogy rákérdezzünk elfogadnak-e ajánlatot az aukció előtt vagy sem. Elfogadnak, rendben, küldje a papírokat és meglátjuk, hogy milyen döntést hozunk.

Hétfőre meghoztuk a döntést, látva a földhivatali okmányokat és a piac többi kínálatát. Letettük az ajánlatunkat, kiautókáztunk és készek voltunk aláírni a papírokat. (ajánlatokat alá kellett mindig írni és lerakni 10% foglalót is csekken) Mikor odaértünk akkor jött egy kisebb hidegzuhany, valaki magasabb ajánlatott tett le mint mi. Sebaj, egy kicsivel többet még mi is hajlandóak vagyunk rátenni, írjuk alá a papírokat. Rendben, de ettől még nem a miénk a ház, hiszen másnak is meg kell adni az esélyt, hogy magasabb ajánlatot tegyen. Várakoztunk, és mikor már elfogyott volna a türelmünk akkor jött a hívás, hogy megint magasabb ajánlatot kaptak. Agyaltunk egy kört hogy legyen, mint legyen, meddig ér az a bizonyos takarónk és úgy döntöttünk, hogy még egy nagyon picit ráteszünk mi is, jó a ház, aranyos, jó méretű és jó helyen van. Reggelre aztán kipihent fejjel átgondoltuk a dolgokat és úgy döntöttünk, hogy két picit emelünk az áron, legyen kerek összeg, lássa a másik licitáló, hogy komolyan gondoljuk a vételt. Mint kiderült jó döntést hoztunk, ugyanis a másik licitáló pont annyit kínált volna a házért, mint amennyit mi kínáltunk reggel. Annál többet szerencsére nem, és igazán morcos is volt, hogy az esti licit-árakkal számolt és mégse lett az övé a ház, hanem mi nyertük meg. Van ez így, nekünk se tetszett a várakozás minden pontja! A lényeg a lényeg, megvettük az első ausztrál ingatlanunkat! Íme:

http://www.repcsi.hu/?page_id=551

Az izgalom csak most indul, intézni kell mindenféle papírt, banki kölcsönt és 30 nap múlva költözhetünk is!!