repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for April, 2008

Werribee Szafari park

Apr 9th, 2008 by krisz | 3

Egy kellemes késő nyári hétvégén látogattunk el Werribee-be, ami többek között a szafari jellegű parkjáról híres. Tőlünk kb 50 km-re található az állatpark, mégis az egész napunk ráment erre a kis kiruccanásra. (ami persze nem gond)

Jatszoter

A Werribee Zoo kívülről, a parkolóból nézve először nem is tűnt valami nagynak, aztán beérve a park kapuin belülre, már nézelődtünk, hogy hova is csöppentünk tulajdonképpen. (még bentről se tűnt nagynak a hely) Itt le kell előre szögeznem, hogy az egész helyről annyit tudtunk, hogy állatpark, se többet se kevesebbet. Aztán az első meglepetés akkor ért minket, amikor jegyváltáskor közölték velünk, hogy a szafari busz 20 perc múlva indul útjára. Mondtuk rendben, és nekiindultunk megkeresni a buszt. Beültettek minket egy kb 30 fős nyitott buszba és indultunk is a kapukon túlra. Ekkor láttuk csak meg, hogy a szafari park mit is takar tulajdonképpen! Tényleg igazi kis szafariba csöppentünk, ahol az állatok szabadon mászkáltak és mi voltunk bezárva. A busszos túra kb. 45 perces volt, de a miénk nemvárt esemény miatt kicsit hosszabbra és érdekesebbre sikeredett az átlagosnál.Történt ugyanis hogy az egyik “távoltartó” kerítésen az egyik zsiráf első két lábával simán átlépett, de a hátsó kettővel már nem akaródzott neki. Visszafelé meg szegény állat nem tud lépdelni, pedig a kerítés a térdéig se ért neki. Így jött a “kiszabadító” csapat és megpróbálták az állatot némi eleséggel rávenni arra, hogy egyáltalán valamerre mozduljon. Amúgy szegény zsiráf épp egy finomnak látszó lombkoronát dézsmált és ezért mászott át a kerítésen is. Zsiráfunkon kívül azonban minden más környező patás állat rohamléptekkel közelítette meg a “kiszabadító” csapat kezében lévő eleséget. Néztük pár percig az eseményt, aztán a busz továbbrobogott a következő állatcsoport felé.

Zsirafbuli

Igazából ha ez az incidens nem történik meg a zsiráffal akár még unalmasnak is nevezhetnénk a parkot. Szép nagy területen tartanak pár állatot, akiket jó párszáz méterről a buszból lehet megszemlélni. (kivéve a tevéket és zebrákat, meg a busz mellé ügető rinókat) Persze jó látni ezeket az állatokat kvázi természetes közegben és nagy területen futkározva, de ez a fajta szafariélmény azt hiszem kb. 14 éves kor után már nem annyira izgalmas. A buszus túránkat is főként a fiatalság sikította végig. :)A parknak mégis van pár jellegzetessége, amit kiemelnék:- Nyári estéken heti egyszer élő zenével szórakoztatják a látogatókat, miközben a füvön heverészve a szomszéd dombokon állatokat lehet megfigyelni- Szintén a nyári szezonban lehetőség van a szafari parkon belül sátorban aludni.- Az állatok bemutatása mellett a park flóramegőrző programban is résztvesz. Nem kevés területet áldoznak arra, hogy ausztrál őshonos növényeket telepítsenek be/átültetési céllal.

További képek a galériában.

Ui: a galériánk megújult/elköltözött: http://babix.smugmug.com/