repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for July, 2008

Érett vs. fiatal

Jul 24th, 2008 by teki | 8

tozstozs

Ö már ismerős lehet rendszeres olvasóinknak. Tözs nevezetű, 1995-ös Holden Nova-nk (aki az azonos korú Toyota Corolla ausztrál reinkarnációja). Egy két izgalomtól eltekintve nem volt rá panasz, szerettük nagyon, ő volt az első vásárolt autónk.

Sajnos korának köszönhető két komoly hátránya van: alkatrészt már a Holden nem raktároz, így azt boltokból kell összevadászni (cserébe olcsóbban megúszható a dolog, idő kérdése csupán), de ezt még el lehetett viselni. A komolyabb gond a kor. Nemrégiben gond akadt a földeléssel, és ennek kapcsán láttam mi van a lámpabúra alatt, s az nem volt más mint rozsda sajnos. Mivel munkahelyem elhelyezkedéséből adódóan a legegyszerűbb ha autóval közlekedek, s nyáridőben egyébként is szeretünk hoszabb utakra menni hétvégén, úgy döntöttünk eljött a frissítés ideje. (s épp lejáróban volt a regisztrációja is)

Egy adag drive.com.au és totalcar.hu, s sok tanakodás után a Toyota Yaris és a Honda Jazz maradtak ringben, melyek közül a totalcar-os vélemények alapján a Honda Jazz lett a kiválasztott (legfőbb ok a nagyobb csomagtér volt). Egyik hétvégén körbejártam a kereskedéseket, megtudtam mennyit adnának Tözs-ért, milyen kínálat van, majd mikor elszántuk magunkat az internet alapján megindultunk vásárolni. Az eredeti terveink szerint használtat vettünk volna, de időközben az új autó gondolata is felmerült. A nagy napon az előzőleg meglátogatott kereskedésben nagy meglepetésünkre több szép autó is feltűnt (ahol 1-2 héttel korábban egy sem volt). Sok nem kellett, kipróbáltuk, tetszett, alkudoztunk egy kört, s fizetés, biztosításvásárlás után eljött a nagy pillanat.

Elbúcsúztunk hát Tözstől, reméljük következő tulajdonosa kegyes lesz hozzá. S íme garázsunk új lakója, útitársunk:

fules2

Majdnem új (2000km), aranyos kis autó, szokjuk szép lassan egymást. Kb 100km vezetés után még mindig nagyon tetszik. A váltója Tözsnek kellemesebb volt (automata mindkettő, de Tözs nem segített rá ilyen erősen motorfékkel a lassításnál, ami még szokatlan), de a kilátás kellemesebb, kicsit magasabban ülünk, van tér körülöttünk, nincs igazán kisauto érzés. A fogyasztásmérő most városi használat mellett 5.9l-t mutat épp (100km-re). A pici motor (1.3l,  82LE) elég is bele.

Sajna szegény autónk már el is vesztette szüzességét. Kedden reggel egy közlekedőtársam nem tudott megállni mögöttem a pirosnál, így belémjött. Karcolások lettek csupán, de akkor is.

Annyira új még a kicsike, hogy nevet se adtunk neki. Ötletes javaslatokat azonban szívesen fogadunk!

Disney vagy nem disney?

Jul 1st, 2008 by krisz | 3

Mivel a kommentek között megérkezett a helyes megfejtés, itt az ideje hogy hivatalosan is leleplezzük a dolgot.

A találós kérdés kettes pontja a hamis. Bár poroljuk azokat a nyári ruhákat, de nem készülünk Fijire, mert nem nyertünk semmilyen utat. Cserébe viszont augusztus végén elugrunk a Gold Coastra, az már félúton van oda, nemde? :)

Szóval nekem is új állásom van, illetve csak lesz, mert éppen még a régi helyemen "fogyasztom" a felmondási időmet. Már éreztem egy jó ideje, hogy nem vagyok kibékülve azzal amit csinálok (műszaki rajzolás) és azzal sem ahol csinálom. Így nekiálltam én is állás után vadászni. Szerencsére a piac tele van lehetőségekkel, hamar beindult az interjúzgatás, míg végül rátaláltam egy szívós kis fejvadászra, aki megkérdezte melyik cégnél szeretnék dolgozni és pár napon belül le is szervezett oda egy interjút nekem. A kétfordulós interjú jól ment, legviccesebb része az volt, amikor a cégvezető elmondta, hogy ők fasza cég, és faszagyerekek és a jelentkezésem alapján én is faszagyerek vagyok, de azért fejtsem csak ki miért is vagyok faszagyerek. (nem kicsit büszkék magukra, hírük alapján méltán azok, aztán meglátjuk belülről milyen az egész kóceráj) Egy kis bér-csata után megkaptam a szerződésemet is tőlük (tehát hivatalosan is faszagyerek vagyok), végül vígan és azonnal fel is mondtam jelenlegi helyemen. Természetesen nem fogadták jól a hírt, de sajnos azokat a lehetőségeket amit a másik cégnél ígérnek, ők nem tudják megadni nekem, illetve már nem hiszek bennük. (tréningek, és fejlődési lehetőség, mérnöki tevékenység és részvétel a tervezésben) Az új munkaköröm szerint is műszaki rajzolóként fogok dolgozni, csak másik cégnél és más lehetőségek között, más projecteken, és más célokkal, mint most. (és remélem hogy jobb emberek között, nagyobb támogatást és teret kapva)

És hogy jön képbe a Disney? Bizony a cég  Disney, csak nem a Walt hanem a Norman Disney és Young. :)

Azt még szeretném elmondani, hogy az interjúk során találkoztam egy magyar mérnökkel is (angolul beszélgettünk) , aki csak azért áldozott rám az idejéből, mert kiváncsi volt a földijére és arra, hogy együtt tudunk-e nekem helyet találni a cégénél. (sajnos a tudásom nem volt elég oda) Kedves gesztusnak véltem a dolgot és a mai napig mosolygok rajta, talán idővel megint összehoz minket a sors.