repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for August, 2008

3 állam 9 óra alatt…

Aug 28th, 2008 by krisz | 1

…avagy a maratoni út Gold Coastra.

Közeledett ismét a házassági évfordulónk, amelyet valahol a városon kívül kívántunk megünnepelni. Ezúttal kicsit messzebbre merészkedtünk, mégpedig a napfényes Queensland államba.

Hajnal fél 5kor léptünk ki a házunk ajtaján, mert el kívántuk érni az első gépet Gold Coastra, hogy nyerjünk még egy teljes napot. Rendben meg is érkeztünk a reptérre, leadtuk a csomagot, és vártunk az indulásra. Pár perc csúszással ugyan, de mindenki szépen fel is szállt a gépre, ami aztán rövidesen neki is állt gyorsítani. Aztán amikor mindenki azt várja már a gépen, hogy a sok gyorsítás után nah most emeli fel a pilóta a gép orrát, akkorát fékeztünk, hogy szinte lefejeltük az előttünk lévő üléssort. A pilóta elnézést kért és elmondta, hogy valami lámpa nem gyulladt ki nála, aminek ki kellett volna, így most visszatérünk a dokkba. A dokkba még ültünk pár percet a gépen, reménykedve, hogy gyors technikai zűrről van szó és hamarosan megyünk is tovább. Sajnos bő félóra után bemondták, hogy ez a gép bizony nem megy most már sehova, szálljunk le, gyűjtsük össze a csomagokat és menjünk a légitársasághoz ahol intéznek nekünk alternatív utat Gold Coastra.

Két alternatív utat ajánlottak fel: vagy a délután 1-kor induló géppel megyünk, vagy elmegyünk fél órán belül Sydneybe, és ott átszállunk a Gold Coastra tartó gépre. Mi inkább az átszállást választottuk, mert az hamarabb érkezett meg a célállomásra és a repülési idő is ugyanannyi, mint követlenül.

A Sydneybe tartó gép azonban jókora csúszással indult útnak, de a sztyuik mindenkit megnyugtattak a gold coast-i csatlakozás be fog minket várni. Jólvan, hátradöltünk, és aludtunk egy gyorsat a szűk egyórás repülés alatt. Aztán persze mint a viccekben, leszállás előtt bemondták a gold coasti gép elment, nem vár meg minket, mert sokat késtünk…

Megint futottunk egy kört a légitársasággal, hogy akkor most mi hogyan, de megnyugtattak, hogy fél óra múlva indul is egy másik gép, amire még van hely.

Így esett meg, hogy délután kettő körül végre leszálltunk a napfényes Gold Coast-on, 9 óra útonlevés után, egy gyors kitérővel Sydney-ben. Szerencsére a nyaralás minden napja kárpótolt minket ezért az kis indulási nehézségért.

Csak egy kis ízelítő: láttunk púposhátú bálnát! :)

Utazgatunk!

Aug 13th, 2008 by krisz | 6

Hopsz, megtaláltuk a szekrény alján a utazós kistáskát, leporoltuk és úgy döntöttük, hogy akkor ha már így egymásra leltünk el is visszük utazgatni.

Első állomás:

2663218748_299f0f8925

GOLD COAST!

Aug 20-24

Második állomás:

besenyei

PERTH – RED BULL AIR RACE

Oct 31 – Nov 4

Ha valalkinek esetleg lenne kedve egy közös kávéhoz vagy kajáláshoz a fenti helyekről, mi állunk elébe!

Két év

Aug 11th, 2008 by krisz | 1

Pont ennyi ideje érkeztünk meg a vörös földre. Sok víz lefolyt azóta a Yarrán.

Az első évről már írtunk összefoglalót. Álljon itt a második összefoglalója is:

Ott hagytuk abba egy éve, hogy mindketten dolgozunk és éppen egy saját tulajdonú lakóalkalmatosság megszerzésén törjük a fejünket. Szerencsére mindkét téren sikerült előrelépni, azaz mindketten jobb munkahelyek felé vettük az irányt és tavaly novemberben egy saját (illetve még a banké) házra is szert tettünk. Mondhatni azóta a boldog háztulajdonosok életét éljük, azaz bútorboltba be, majd ki, bankszámla megszámol és visszatér a boltba körforgásba kerültünk bele. Ez jó élmény, de bizony fárasztó is néha.

Az elmúlt időben sajnos két jóbarátnak is búcsút mondtunk. Először is  szeretett öreg Tözsnek mert megválni kényszerültünk tőle. Sajnos egyre többet betegeskedett, egyre többe került ellátása, így ki kellett adnunk az útját amíg még gurult. Viszont kocsi nélkül nem maradhattunk, így került a képbe egy csinos kis fiatalka, akinek még nevében mindig nem tudtunk megállapodni.
Másik barátunk pedig Bourney volt, akitől még búcsút se vettünk igazából. Amilyen gyorsan feltűnt a kertünk gyepjén sütkérezve, olyan hamar el is tűnt hónapokon belül, még akkor amikor jó idő volt rá. Csak remélni tudjuk, hogy nem a konyhafelújítási projectünk hangjai riasztották el, és költözött másfelé. Még reménykedünk, hogy idén nyáron visszatér hozzánk.

És igen, felújítás. Próbalunk annyi ezermester tudásra szert tenni, hogy a ház körüli teendőket magunk is meg tudjuk csinálni, mert hamar rá kellett döbbennünk, a kétkezi munkát itt aranyárban mérik. Első komolyabb munkánk a konyha volt, szerintünk jól sikerült, bár nagyon is el kellett egy tapasztalt "építésvezető" a projecthez. Ennek fényében már a második projectet is kitűztük, és hamarosan egy fürdőfelújítást fogunk véghezvinni.

És még mindig vannak dolgok amire rácsodálkozunk:

- a boltok hihetetlenül korán zárnak, és elég sok közülük hétvégén csak szombat délelőtt van nyitva
- megbízható a posta, merünk neten rendelni és kiszállítatni dolgokat, még úgy is, hogy a küszöbön hagyja a postás a csomagot
- még itt működik az, hogy megbíznak az emberek egymásban
- az este nyitvafelejtett garázs reggel nem üres