repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for November, 2008

Az első szavazás

Nov 30th, 2008 by krisz | 1

Ide kellene egy jó kis izgalmas, politikai tartalmat sem mellőző cikket rittyenteni, hogy milyen is volt az első szavazásunk Ausztráliában. Mert ugyebár október elején állampolgárok lettünk, amivel kötelességünkké fogadtuk, hogy mi bizony ám szavazni fogunk, vagy ha nem, akkor bűnbánóan fizetjük a büntetést.
Nos ma, mondjuk úgy, hogy önkormányzati választás zajlott Viktóriában. Ez a mondat már így nem helyes, ugyanis november elejétől egészen a közepéig a legtöbb szavazókörzetbe kiküldték a szavazólapokat, azzal a kis megjegyzéssel, hogy legyél szíves ikszelni szíved szerint és november 28-ig bedobni bármelyik kis piros postaládába. Csak így lazán, szavazz és küldd vissza, semmi macera. Ahogy írtam, így volt ez a legtöbb szavazókörzetben, ahol meg nem, ott ma járultak az urna elé a tisztes állampolgárok.

Nekünk milyen volt? Semmilyen, ugyanis mi nem szavaztunk. Nah nem mert rosszalkodni támadt kedvünk, vagy mert nagy zsiványok vagyunk ám, vagy esetleg mert történt velünk valami. Egyszerűen ezen a választáson nem szavazhattunk, mert nem voltunk még rajta a választási címjegyzéken, azt ugyanis október 3-án lezárták, mi pedig 8-án lettünk állampolgárok. Szóval lesz még egy első szavazós írásunk valamikor. :)

7 dolog amit nem…

Nov 5th, 2008 by krisz | 2

Szóval Kropitól kaptuk azt a felkérést, hogy írjunk 7 dolgot magunkról, amit még eddig nem írtunk le. Mivel a felkérés pont akkor érkezett amikor mi éppen 4 órás repülésben voltuk Perth felé, sokáig volt időnk tanakodni ezen a helyzeten. Első nekifutásra már tudtuk mi nem fogunk a kérésnek eleget tenni, vagy ha igen, akkor csupa hülyeséget fogunk leírni, mert mi ilyenek vagyunk és kész. De aztán közben egy barátunk megírta pontosan azokat a gondolatokat, amiket mi is gondolunk erről az egészről. Így most álljon itt egy link tőle. Lehet vele/velünk egyet nem érteni, meg lehet sértődni is, hogy játékgyilkosok vagyunk, de nem érdemes. Szerintünk. Világbéke. :)