repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for February, 2009

Két kiállítás egy napra

Feb 28th, 2009 by krisz | Comments Off

Mivel a család nagyobbik fele hazautazott az egy hónapos látogatást követően (hüpp-hüpp, milyen gyorsan tud eltelni 4 hét…), ismét üres lett a ház és tele lettünk szabadidővel. Így úgy döntöttünk, hogy beugrunk a városba és megnézünk két kiállítást is.

Az egyik az évenként megrendezésre kerülő Autó Show. Ide a legtöbben azért látogatnak ki, hogy körbenézzenek a piacon és beüljenek leendő autójukba, vagy pedig hogy az újdonságokat és a kísérleti autókat megcsodálják. Mi azt tervezzük (úgy egy éven belül talán) , hogy lassan ideje lenne egy második kocsiba is befektetni, mert jól jönne, ezért körbenéztünk mi is, hogy mi az ami méret/ár arányban megfelelő lenne, meg persze kinéztük a "majd ilyenünk is lesz egyszer" kocsit is. :)

A másik kiállítás pedig az egyik kedvenc múzeumunkban fut a ACMI-ban. Aki szereti a filmes dolgokat feltétlenül nézze meg, mert díszletekről van szó. Érdekes története és összefoglalója a díszletépítésnek és típusoknak. Nem utolsó sorban igen jelentős része a kiállításnak az Ausztrália c. film díszleteivel is foglalkozik, illetve a Faraway Downs ház nappaliját is meg lehet nézni élőben.

Tüzes napok

Feb 14th, 2009 by krisz | Comments Off

A Victoriában dúló hatalamas tűzesetekről már a legtöbb médium beszámolt. Tragikus ami történt és ami történik még mindig. Szavakkal leírni is nehéz, a fentebb belinkelt képek is csak töredékét adják vissza annak, ami van és volt.

Mi szerencsére jól vagyunk, köszönjük mindenkinek az aggódó szavakat. Ezek a nagy tüzek tőlünk 100 km-re történnek, ami meglehetősen messze van. Mi csak a füstöt kapjuk, amit a szél sodor felénk. Elnézést kérünk amiért eddig nem jelentkeztünk megnyugtató szavakkal, éppen nyaralni voltunk idelátogató családunkkal. A tüzek kezdetekkor már javában csomagoltunk és terveztük az utat, aminek indulását pont a magas hőmérséklet (46 fok) miatt halasztottunk el egy nappal. Amerre mi jártunk, Great Ocean road, Grampiens nemzeti park nem voltak tüzek, illetve csak kisebb, jól koordinált égések, úgyhogy mi is csak a tévéből tudtuk meg, hogy mekkora pusztítás is történt Melbourne környékén.

És a negyedik napon…

Feb 3rd, 2009 by krisz | 6

…eljött az enyhülés, a higanyszál már csak 35 fokig kúszott fel, amit egészen hűvösnek érzékeltünk a korábbi 45-höz képest. Végre tudtunk aludni este, ami az elmúlt napokra nem annyira volt jellemző.

A negyedik napon nemcsak ez történt, hanem kis családom nagyobbik fele megérkezett látogatóba hozzánk és egy hónapig maradnak. Jó kis mókáknak nézünk elébe!