repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Archive for August, 2009

Három év

Aug 2nd, 2009 by krisz | 3

Bizony, ennek is eljött megint az ideje, újabb évfordulót ünnepelhettünk a Vörös Kontinensen. Előző évekhez mérten (első és második) jöjjön ismét egy kis összefoglaló az elmúlt 365 napról.

Munka terén változások álltak be. Teki megtalálta végre a helyét. Olyan helyen dolgozik ahova szívesen jár be, ahol támogatják az ötleteit és kiteljesítheti magát, nem utolsó sorban meg is becsülik a munkáját. Krisznek az elmúlt év inkább a vergődésről szólt, semmint a sikerről. Bár az új helyen jól kezdett, egy idő után pici pontnak érezte magát és rájött nem igazán vonzódik az épületgépészethez, inkább visszatérne a saját a szakmájába. (terméktervezés) A nagy visszatérés azóta is várat magára, aminek a gazdasági válság se igazán tesz jót. Reméljük a következő 365 napban változások lesznek e téren is!

A családunk bővült egy taggal, mégpedig a tíz éves Zöldikével, ami egy Mazda. Krisz csapott le rá, az ausztrál jogsi megszerzése után, és azóta is boldogan furikáz vele keresztül-kasul a városban. Sajnos veszteségünk is volt, mégpedig Bourney “személyében”. Késő tavasszal, kora nyáron ismét visszatért hozzánk, pedig azt hittük elköltözött örökre. Örültünk neki nagyon, hogy újra van háziállatunk. Azonban a karácsonyi üdülésünk alatt a szomszéd kutyája átásta magát a kerítésünk alatt és megtámadt a gyíkunk oduját. Nem tudjuk, hogy Bourney is áldozatául esett-e a támadásnak, vagy csak a betolakodó ijesztette el őt végleg. Még reménykedünk abban, hogy az idén visszatér. Azóta a kutya rendszeres vendég nálunk, aminek nem mindig örülünk, ugyanis nagy ásó-hajlammal lett megáldva, pedig a kerítés azóta ki lett cserélve.

A házunk is sokat csinosodott az elmúlt egy évben. Elkészült a kis fürdőszoba, ami korábban mosókonyha volt, és a nagyobb fürdőszoba és a hozzátartózó wc felújítását is befejeztük. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy belülről kész a ház felújítás, még egy-két dekoráció hiányzik innen-onnan, de majd apránként meglesz az is. A ház körül azonban még maradt tevékenység bőven, a kert még csak most fog jönni. Habár az előkertet is megcsináltunk ebben az évben, sőt azóta pár növény cserélve is lett, a hátsó kert kialakítása a következő 365 napban szerepel majd. A tervek már készen vannak hozzá!

Ellustultunk, már ami a blog írást illeti. Csinos kis listát vezetünk arról, hogy mikről nem adtunk még hírt itt, és pironkodva bizony, de bevalljuk a legrégebbi esemény már két éves a listán. Mondanám, hogy majd jobban odafigyelünk a frissítésekre, de ez úgyis csak kezdeti fellángolás lenne. El kell fogadni, hogy frissülünk, de ritkán. :)

Ami a lustaságot illeti a valós életben viszont igyekszünk aktívabbak és egészségesebbek lenni. Sokat változott az étrendünk, tudatosan, az elmúlt évben. Jóval kevesebb take-away és junk-food kerül a tányérunkra, az elmúlt fél évben talán ha kétszer ettünk ilyet. Jóval több zöldség kapott helyet és sokkal jobban odafigyelünk arra, hogy mi kerül a tányérra. Bár Krisz blogja nem éppen ezt tükrözi, elég sok édesség szerepel mostanában rajta, ez csak azért alakult így, mert az egyszerű hétköznapi saláta-hús, párolt zöldség-hús kombinációkat nem publikálja. Az aktivitást igyekszünk mozgással is növelni, így végre ismét fitneszklubtagok vagyunk, ahova járogatunk is, sőt személyi edzővel is erősítjük magunkat. A mozgás terén még van mit fejlődni, de már elindultunk az úton legalább.

Az elmúlt egy év két legnagyobb eseménye talán az volt, hogy ausztrál állampolgárok lettünk, és így jogosultá váltunk ausztrál útlevelekre is. Természetesen ki is váltottuk őket, mert sose lehet tudni mikor lesz rá szükség, és egyikünk magyar útiokmánya le fog járni hamarosan. A másik nagy esemény a család látogatása volt. Először volt nálunk rokonság, reméljük nem utoljára!