repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Tazmánia 08 – Hobart

Aug 7th, 2011 by krisz | 0

Nyújtózkodós reggel után lelkesen vetettük bele magunkat a Salamanca piac forgatagába. Mindig nagy örömmel látogatjuk meg a helyi piacot, mert nagyon sokat hozzátesz a város képéhez a dolog. Az idő is igencsak kellemes volt, ismét huszonsok fok fogadott minket. A piac minden szombat reggel kerül megrendezésre a város szívében, ahol több mint 300 árus kínálja portékáját. A helyi termesztésű és készítésű dolgok mellett ugyanúgy megtalálható a kínai bóvli is a piacon, mint ahogyan az igényesebb szuvenír is. Igazán könnyű volt eltölteni pár órát a portékák között.

A piaci forgatag után a kikötő felé vettük az irányt, ahol a Rolex jachtverseny befutóit csodáltuk meg. Innen utunkat az óváros felé folytattuk, ahol a szűk, kanyargós kis utcácskák között hagytuk magunkat elveszni. Régimódi, de igényesen karbantarott házak és tökéletesen ápolt előkertek szegélyezték utunkat a város domboldalán. A gyomrunk azonban egy idő után visszavitt minket a kikötőbe, ahol az Ízfesztivál ínycsiklandozó illata minket is becsalogatott a sátorba egy késői ebédre. Rajtunk kívül még több százan próbáltak valami finomsághoz jutni, és szerencsére a tumultus ellenére senki se maradt aznap se éhen. Érdekes volt látni és megkóstolni egy helyen a tazmán különlegességeket.

Teli hassal mi is kicsit komótosabban vágtunk neki a Mt Wellington hegy kilátójának, ami a várostól kb 20 kmre található. Az út egy kanyargós szerpentínen vezet fel a hegy tetejére, ahol mi sajnos kifogtunk egy mazsola vezetőt, aki cammogva és félszegen vett be minden kanyart. Mire felértünk jó 15-en torlódtak fel a szerencsétlen mögött. De az elénk terülő látvány miatt megérte feljönnünk ide, ugyanis teljes képet kaphattunk Hobartról. A hegy tetején csontig hatoló jéghideg szél fogadott minket, amit igencsak zokon vettünk a városban tapasztalt nyári napsütés után. A hideg ellenére megtettünk egy kisebb kört a kilátó körül, majd átfagyva, de a gyönyörű látványtól megbabonázva hazamentünk.

További képek a Gallériában!

Comments are closed.