repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Tazmánia 10 – Mt Field park

Aug 26th, 2011 by krisz | 0

Erre a napra is egésznapos kirándulást találtunk ki mégpedig a Mt Field nemzeti parkba, ami Tazmánia legrégebbi parkja. Belépő ide is van (24$), de 2 parklátogatás után már megéri havi belépőt váltani. Szerencsére ebből itt nem csinálnak nagy problémát, csak meg kell őrizni a többi parkbelépőt és a harmadiknál már csak a különbözetet kell kifizetni.

Első túrának egy kisebb kört szemeltünk ki, 5.5km volt és kb. 2 óra alatt telejesítettük, mivel elég sokat nézelődtünk és fényképeztünk. A túra része volt a Russel vízesés, Patkó vízesés, a Magas fák és a Lady Barron vízesés. Jó kis út volt és sok állatkával is találkoztunk. Összesen 11 wallabyt, 1 echidnát és egy bébi wallabyt láttunk. Ez utóbbi majdnem el is gázolt minket, annyira el volt merülve az ugrándozásban. A mama wallaby is csak komótosan figyelt minket egy fatönk mögül, hogy vajon milyen szándékkal keveredtünk az ő területére. De mikor látta, hogy teljesen ártalmatlanok vagyunk, akkor folytatta a napi táplálékbevitelét.

A túra vége kicsit kaptatós volt, sok-sok lépcsővel, de egy kis kihívás pont belefért még.

Második túránk a Dobson tó körül volt. A tó maga 1031m-en fekszik, így alpesi növényzettel találkoztunk és bizony hűvös, alpesi széllel harcoltunk. De a környezet nagyon tetszett, minden olyan nyugodt volt. A túra maga se hosszú kb. 40perc alatt értünk körbe a tavon.

További képek a Gallériában!

Comments are closed.