repcsi.hu

by krisz & teki
Bp  03:10
Mel 11:10

Sétahajózás a Yellow water folyón

Oct 2nd, 2009 by krisz | 0

Már előző nap a Bowali túristainformációs centerben kinéztünk magunknak egy hajótúrát a Yellow Water folyón, ami nemcsak krokodilokat ígért, hanem sok-sok madarat is. Mi pont emiatt akartunk menni ilyenre, mert krokodilt látni nem nagy mutatvány arrafelé. Amúgy a center megér egy látogatást, azoknak is, akik már előre eltervezett úticélokkal látogatnak el a Kakadu parkba, mert ők még mindig tudnak újabbakat javasolni. Nagyon jól felszerelet központ.

Első körben amúgy egy esti túrát néztünk ki, ami a Muriella Park-i kempingből indul, mivel ott táboroztunk le. Azonban a hatórási túra már teljesen tele volt mire odaértünk. A kemping maga viszont nagyon jó hely, csendes, de jól kiépített, és szúnyog is alig akadt.

Másnap reggel azonban akadt egy kis problémánk a túrára igyekezvén. Kiderült ugyanis, hogy három időt mutató készülékből (kocsi, gps, telefon) egy sem mutatja ugyanazt az időt. A túra pedig időben indult. Szerencsénk volt, végülis elértük a hajót. Többen is javasolták, hogy ha tehetjük, akkor korán reggel menjünk el hajózni, mert olyankor aktívabbak még az állatok, mint a nappali hőségben. A túravezető szerint azonban minden napszakban látni valamit, és mindegyikben mást és ez adja a különlegességét ezeknek a hajózásoknak.

Nekünk nagyon tetszett a túra. Mintha természetfilmbe csöppentünk volna. Azonban egy-két embertársunk eléggé alpári módon tudott viselkedni, erre nem árt felkészülni. (pl. minden krokodilnál felugráltak, vagy nem bírtak ülve maradni a teljes kétóra alatt, így szinte minden képünkön rajta van a hátsó felük) De a madárvilág valami csodálatos volt! Rengetegfélét láttunk, emlékezni is nehéz mindegyikre, tényleg olyan volt mint egy NatGeos filmben. A Yellow Water folyó amúgy egy kiterjedt láprendszer, esős évszakban szinte összefüggő vízfelülettel, száraz évszakban pedig látszik a fősodrás és nagyon sok mellékág is. Mi is egy ilyen mellékágon hajóztunk fel, majd csorogtunk vissza.

További képek a Gallériában!

Comments are closed.